Ohlasy osobností po prehre Slovenska s Francúzskom

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 19:01 • 2 min
Ohlasy osobností po prehre Slovenska s Francúzskom

MINSK - Hlasy po pondelkovom zápase Slovensko - Francúzsko (3:5) v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku:

slovakia

left justify in out

Vladimír Vůjtek (tréner SR, zdroj: RTVS): "Je to pre mňa ťažko pochopiteľná prehra. V polovici tretej tretiny to vyzeralo, že duel pohodlne dotiahneme do víťazného konca. Potom sme šli ´do troch´ a Francúzi využili početnú výhodu. Nám po tomto okamihu už chýbali sily na zvrat. Neboli sme schopní skórovať v presilovke o dvoch hráčov. V tíme máme mladých chalanov, no musím povedať, že v celom súboji sme nehrali dobre. Teraz nás čaká tvrdý boj o záchranu. Výsledky nie sú dobré, aj keď nehráme zle. Dnes sa okrem prvej ´lajny´ nepresadil nik, to bolo dôležité. Máme tu dvanásť nováčikov a toto môže ovplyvniť ich psychiku. Musíme pracovať na tom, aby sme chlapcov vrátili na úroveň spred týždňa. Ťažko sa mi hovorí po tomto zápase. Dve tretiny sme kontrolovali výsledok, do 49. min to vyzeralo, že v pohode udržíme vedenie. Potom prišli dve vylúčenia, Francúzi si s tým dobre poradili. My sme mali presilovku, boli sme nervózni, nedokázali sme už skórovať a inkasovali sme ešte dva góly. Musím zablahoželať Francúzom k dobrému a bojovnému výkonu." 

 

Miroslav Šatan (útočník a kapitán SR, zdroj: RTVS): "Opäť sme mali zbytočne vylúčenia, Francúzi využili presilovky a rozhodli. Pri našich početných výhodách chýbal už iba gól. Vyrovnaním na 3:3 sa Francúzi dostali ´na koňa´, my sme hrali nervózne a robili zbytočné fauly. V tretej časti to bol z našej strany veľmi zlý výkon. Máme mužstvo, ktoré sa prebudováva, takéto veci sa dajú čakať. Hlavy vešať nebudeme, turnaj pokračuje ďalej. Čaká nás ďalší duel a v ňom nesmieme robiť chyby." 

 

Richard Pánik (útočník SR, zdroj: RTVS): "Viedli sme, no potom sme prestali hrať. Kým Francúzi využili presilovku o dvoch hráčov, nám sa to nepodarilo. Zápas sme si prehrali sami. V úvode sme hrali dobre a mysleli sme si, že sa súper zdolá sám. Stále hráme nedisciplinovane, v takýchto dôležitých zápasoch sa to nemôže stávať. Teraz nás čakajú ďalšie zápasy a v nich musíme bodovať." 

Ján Laco (brankár SR, zdroj: RTVS): "Zase ten záver... Na takomto podujatí nemôžeme hrať toľko oslabení, to je samovražda. Dnes sme chceli zvíťaziť, ale asi sme pre to neurobili všetko." 

Ladislav Nagy (útočník SR, autor dvoch gólov, zdroj: RTVS): "Chlapci si musia vstúpiť do svedomia. Nemôžeme hrať polovicu duelu v oslabení. Faulami sme si prehrali zápas. Ťažko sa o takomto zápase hovorí. Mali sme dať ešte jeden gól a dohrať stretnutie v pokoji. Každý zápas je teraz pre nás dôležitý." 

 

Tomáš Tatar (útočník SR, zdroj: RTVS): "Je to pre nás veľmi náročné na psychiku. Ako mali Francúzi presilovku o dvoch hráčov, tak sme mali aj my. Oni to využili, no nám sa to nepodarilo. Nič ešte nie je stratené, ale je to pre nás veľmi ťažké, pretože vo všetkých troch zápasoch sme viedli a nezvládli sme to." 

 

Michel Miklík (útočník SR): „Vôbec sme nezvládli tretiu tretinu. Zápas sme mali v pohode dohrať, asi sme si mysleli, že sa nič nestane. Zbytočné vylúčenia dostali súpera na koňa. Prestali sme korčuľovať a z toho pramenili vylúčenia. Stále hovoríme o tom, že by sme mali hrať šesťdesiat minút. Príde však zápas a nie je to tak.“ 

Marek Hrivík (útočník SR): „Teraz to budeme mať náročné, ale verím, že tento tím to môže zvládnuť v každom zápase. Musíme hrať najlepšie ako vieme.“ 

 

Dave Henderson (tréner Francúzska): "Po prehre s Talianskom sme mali pohovor s hráčmi a povedali sme si pár vecí. Dnes sme od druhej tretiny začali lepšie korčuľovať. Vyšla nám presilovka o dvoch hráčov. Ukázal sa charakter nášho tímu. Sme veľmi šťastní z tohto výsledku." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies