Ohlasy svetových médií: Cibulková rozbila Radwaňskú

NETKY.SK • 23 Január 2014, 07:43 • 2 min
Ohlasy svetových médií: Cibulková rozbila Radwaňskú

BRATISLAVA - Prvé reakcie svetových médií na postup slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne:

slovakia

left justify in out

Reuters: "Cibulková rozbila Radwaňskú a v boji o titul v Melbourne sa stretne s Na Li"

AP: "Dvadsiata nasadená Cibulková deklasovala wimbledonskú finalistku z roku 2012."

idnes.cz: "Cibulková slávi životný úspech. Dokonale využila, že v pavúku dvojhry na Australian Open chýbali prvýkrát od roku 1997 tri najvyššie nasadené hráčky a v semifinále za hodinu a desať minút zmietla z kurtu Radwaňskú." 

AustralianOpen.com: "Cibulková zdemolovala Radwaňskú a zahrá si prvé grandslamové finále"

Sport.pl: "Pobabraný zápas zo strany Radwaňskej. Bezradná Poľka uhrala proti Cibulkovej iba tri gemy."

Sports Illustrated (USA): "Radwanská bola unavená a Cibulková to využila. Slovenka postúpila do svojho prvého grandslamového finále. Cibulkovej údery výrazne presahujú jej váhovú kategóriu. Počas celej svojej kariéry sa bije s nevyrovnanosťou výkonov a mentálnou pripravenosťou, v ostatných dvoch týždňoch v Melbourne tento boj vyhráva." 

BBC (V. Brit.): "Cibulková tento rok na Australian Open rada šokuje. V osemfinále si to odniesla Maria Šarapovová a v semifinále Agnieszka Radwanská. Slovenská hráčka si zahrá v prvom veľkom finále a vzhľadom na jej suverénne doterajšie výsledky nie je bez šancí ani proti Na Li." 

polskieradio.pl: "Slovenské torpédo zmarilo poľský sen o finále. Nie som mašina, povedala po zápase Radwanská." 

sport.tvn24.pl: "Katastrofa v Austrálii! Radwanská bola na dvorci ako mucha v smole. Vraj jej chýbala čerstvosť." 

zcuba.pl: "Dnes to bolo bez šance, však Aga!" 

Gazeta.pl (Poľ.): "Desivý zápas Radwanskej! Bezradná Poľka získala proti Cibulkovej iba tri gemy a vo finále si nezahrá. Po kapitálnom úlovku v zápase proti Azarenkovej sa zdalo, že Agnieszku už nič nezastaví na ceste za jej prvým grandslamovým titulom v kariére. Zopakovať taký výkon dva dni po sebe bolo však nad jej sily." 

Sportowe Fakty (Poľ.): "Finále na Australian Open bez Radwanskej! Poľka sa rozbila v semifinále o Cibulkovú. Tá si zahrá vo finále na grandslamovom turnaji ako prvá Slovenka v histórii." 

iDnes.cz (ČR): "Cibulková zmietla Radwanskú a vo finále vyzve Na Li! Slovenka dokonale využila svoju formu a Poľke nadelila zdrvujúcu prehru 1:6, 2:6. Pritom pred týmto semifinále mala proti nej zápasovú bilanciu 1:5." 

Orf.at (Rak.): "Slovenské prekvapenie Cibulková si zahrá prvý raz v grandslamovom finále. Proti nej sa postaví skúsená Číňanka Na Li, ktorá sa v Melbourne predstaví tretí raz v rozhodujúcom zápase o titul." 

iSport.cz (ČR): "Slovensko na nohách! Cibulková je vo finále Australian Open. Doslova doň preletela. Nasadenú päťku Radwanskú úplne suverénne prekonala agresívnou hrou." 

AP (USA): "Dominika dominovala. Cibulková zostáva najväčším prekvapením turnaja. Najnižšia členka Top 50 šokovala na tomto turnaji svoje súperky silou základných úderov." 

AFP (Fr.): "Polovičatá Radwanská sa posťažovala na náročný program. Cibulková ju vybombovala." 

L´Equipe (Fr.): "Po 70 minútach semifinále, ktoré bolo bez vzruchu, Cibulková vyskočila, odhodila raketu, zvalila sa na zem a oslavným podupávaním nohami prebudila austrálske publikum. Radwanská bola apatická, pomalá a bez obvyklej úderovej istoty aj tajmingu. Poľka zostala tieňom päťky svetového rebríčka. Súperka - osemfinálová premožiteľka Marie Šarapovovej - si bez paniky zabezpečila miestenku do svojho prvého veľkého finále." 

TennisNet.com (Nem.): "Kto s tým rátal?! Dvadsaťštyriročná Cibulková tvorí dejiny slovenského športu. Trielila do finále, deklasovala Radwanskú." 

The Age (Aus.): "Cibulková deštruovala päťku turnaja Radwanskú. Pripísala si ju na zoznam, ktorý už obsahoval trojku Mariu Šarapovovú, jedenástku Simonu Halepovú či šestnástku Carlu Suárezovú-Navarrovú." 

AustralianOpen.com (Aus.): "Dozretá Cibulková do prvého finále na Majors. Na prahu austrálskeho leta vyhlásila, že sa vidí na úrovni iných hráčok svojej generácie a považuje sa za rovnako dobrú. Teraz je "Pocket Rocket" veľmi blízko k tomu, aby to naplno dokázala." 

WTA.com (USA): "Rozbehnutá Cibulková ohúrila Radwanskú, kompletne ju prevýšila. Nechala sa inšpirovať aj jednou zo svojich najlepších kamarátok Marion Bartoliovou a jej wimbledonským triumfom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies