Ohlasy svetový médií na ZOH: Na Putinove hry padla opona

NETKY.SK • 24 Február 2014, 10:13 • 2 min
Ohlasy svetový médií na ZOH: Na Putinove hry padla opona

SOČI - Ohlasy svetových internetových médií na nedeľňajšie slávnostné ukončenie XXII. zimných olympijských hier v ruskom Soči:

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CNN (USA): "Ukončenie olympiády bolo cestou naprieč ruskou kultúrou. Olympijská vlajka už je v rukách organizátorov ZOH 2018." 

ORF (Rak.): "Hry športovcov sa skončili, sú už minulosťou. Organizátori si v záverečnom ceremoniáli neodpustili ani humornú narážku na ten otvárací, keď sa jedna z vločiek nepremenila na kruh. Aj teraz tanečníci vytvorili len štyri kruhy, no teraz sa ‘otvorila’ aj piata vločka." 

Bild (Nem.): "Medveď sfúkol olympijský plameň. Najdrahšia zimná olympiáda je minulosťou. Záverečný ceremoniál bol obrovským finále - farebný, dramatický, so skvelou hudbou aj choreografiou!" 

L´Equipe (Fr.): "Soči sa poslednýkrát rozsvietilo a nádherný ohňostroj ukončil olympijské dobrodružstvo." 

Gazeta (Poľ.): "Obrovské plyšové zvieratká zhasli olympijský oheň v Soči." 

Guardian (V. Brit.): "Na Putinove hry padla opona. Účinkujúci tentoraz zabezpečili päť olympijských kruhov. Domáca medailová žatva držala na brehu Čierneho mora príjemnú atmosféru najdrahších hier v histórii." 

Idnes.cz (ČR): "Medveď Miška zhasol olympijský oheň. Soči odovzdalo štafetu Pjongčangu. Najväčšie a najdrahšie zimné olympijské hry sa skončili." 

Washington Post (USA): "V Rusku sa skončila zimná olympiáda. Umelci a športovci oslávili viac ako dvojtýždňové podujatie." 

Die Welt (Nem.): "Soči sa s olympiádou rozlúčilo s trochou irónie. Oheň v pestrofarebnom záverečnom ceremoniáli zhasol medveď so slzou v oku." 

Kommersant (Rus.): "V Soči sa na štadióne Fišt skončili ceremoniálom XXII. zimné olympijské hry. Získali sme rekordný počet medailí (33) a stali sme sa len štvrtou krajinou olympijskej histórie, ktorá vyhrala domáce olympijské hry." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies