Ohlasy škótskych médií: Hoci to boli 88 minút muky, nádej na MS žije

NETKY.SK • 6 Október 2017, 06:23 • 2 min
Ohlasy škótskych médií: Hoci to boli 88 minút muky, nádej na MS žije

Škótske i svetové médiá pretriasajú najmä tri mená - Mak, Dúbravka a Škrtel.

slovakia

left justify in out

Ohlasy médií na prehru futbalistov Slovenska v Škótsku (0:1) v kvalifikácii MS 2018:

 

BBC: "Škótsko - Slovensko 1:0. Vlastný gól Škrtela v úplnom závere udržal nažive škótske nádeje na postup na MS. Domáci tím dlho trpel, vo víťazstve mu bránila kombinácia striel do žrdí a brankára Martina Dúbravku. Výhra v poslednej chvíli dostala Škótsko na druhé miesto F-skupiny."

 

The Herald: "Bolo by to typicky škótske, ak by po dokončení najťažšej možnej úlohy, akej národný tím čelil, skĺzol do pozície, že zostane bez miestenky do baráže o MS v Rusku. Ale ešte v nedeľu musíme prekonať v Ľubľane Slovinsko, ktoré spôsobilo veľké problémy Anglicku."

 

The Scotsman: "Nádeje Škótska na postup na MS žijú po senzačnom konci zápasu zverencov Gordona Strachana s oslabeným Slovenskom. Vyzeralo to na ďalšie sklamanie Tartan Army potom, ako tri štvrtiny zápasu hrali hostia oslabení o vylúčeného Róberta Maka. Ale dramatický koniec vyvrcholil vlastným gólom a prekonaním brankára Martina Dúbravku, ktorý predtým zmaril päť fantastických šancí domácim."

 

The Evening Times: "Sen Škótska o postupe na MS žije, hoci to 88 minút boli muky."

 

iDnes.cz: "Slovákov naštval gól v poslednej minúte. Poriadne si skomplikovali situáciu, keď v Škótsku prehrali 0:1 a klesli na tretie miesto tabuľky. Hostia hrali od 23. minúte bez vylúčeného Róberta Maka, dlho držali remízu, až minútu pred koncom rozhodol nešťastným vlastným gólom Martin Škrtel."


Daily Record (Škót.): "Kto by to bol povedal pred rokom po prehre vo Wembley? Kto by bol povedal, že to tak dopadne 10 minút pred sklzom Martina Škrtela? Ďalšia šou v hodine dvanástej v Hampden Parku drží Škótsko na hrane play-off, zatiaľ čo Angličania si neskorým gólom Harryho Kana proti Slovincom už zabezpečili postup na MS."

The National (Škót.): "Postupová nádej Škótska na svetový šampionát ožila po neskorom senzačnom góle proti oslabeným Slovákom v Hampden Parku. Po vlastnom góle slovenského kapitána Martina Škrtela národný štadión Škótov burácal radosťou."

Kicker.de (Nem.): "Na ostrovoch v F-skupine padali neskoré góly a tešili sa po nich domáce tímy. Škótske udatné srdcia bojovali proti Slovákom s deficitom v ofenzíve. Veľkú hlúposť urobil bývalý hráč Norimbergu Mak, ktorý už v 23. min videl po druhej žltej aj červenú kartu a oslabil svoje mužstvo. V dlhej presilovke o jedného muža potrebovali Škóti na víťazstvo šťastie v podobe vlastného gólu Martina Škrtela v závere zápasu."

UEFA.com: "Mimoriadne dôležité víťazstvo pre Škótsko! Slováci hrali vyše hodiny v oslabení, ale gól inkasovali až minútu pred naplnením riadneho hracieho času. Martin Škrtel pod tlakom Chrisa Martina si strelil vlastný gól. Všetko sa rozhodne v nedeľu."

Daily Mail (Angl.): "Vlastný gól Martina Škrtela z 89. min udržal Škótsko v nádeji. Čo sa zdalo ako stratený prípad, môže sa v nedeľu stať skutočným. Stačí zvíťaziť v Ľubľane nad Slovinskom a druhé miesto v skupine Škótom neujde."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona