Ohlasy osobností: Veľká pochvala za húževnatosť a obetavosť

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 07:41 • 2 min
Ohlasy osobností: Veľká pochvala za húževnatosť a obetavosť

SAINT-ÉTIENNE - Ohlasy osobností na pondelňajšiu remízu slovenských futbalistov s Anglickom 0:0 v Saint-Étienne v základnej B-skupine majstrovstiev Európy (zdroj: RTVS, TASR):

slovakia

left justify in out

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Očakával som veľký nápor Angličanov a ten aj prišiel. Chcem vyzdvihnúť kompaktný výkon našej defenzívy. Veľká pochvala chlapcom za húževnatosť a obetavosť. Bod je veľmi dobrý, verím, že nás to posunie ďalej."

 

Marián Zeman, bývalý reprezentant SR: "Bolo to ešte ťažšie než som čakal. Angličania podali asi svoj najlepší výkon na turnaji. V ofenzíve sa nám príliš nedarilo, ale výkon v defenzíve bol parádny. Myslím si, že hráči si postup jednoznačne zaslúžia. Výborný výkon podala stopérska dvojica Škrtel - Ďurica, ale výborne hral aj Hamšík, ktorý získal mnoho lôpt a dával vydýchnuť našej obrane. Dôležité bolo aj to, že sa chlapci nevykartovali, celkovo sme mali málo faulov. To ešte viac vyzdvihuje náš výkon. Musíme priznať, že Angličania mali obrovský tlak hlavne v závere, ale nepustili sme ich do šancí. Mali aj trochu smolu v zakončení, ale ten bod sme si zaslúžili. Bolo tam obrovské srdce."

 

Igor Žofčák, bývalý reprezentant SR: "Vedeli sme, že ak získame aspoň bod, tak nás to s najväčšou pravdepodobnosťou posunie ďalej. Náš výkon hodnotím veľmi pozitívne. Nechýbala bojovnosť ani nasadenie."

 

Vladimír Janočko, bývalý reprezentant SR: "Naše mužstvo podalo výborný obetavý výkon. Kvalita anglických individualít bola zjavná. Snáď nám tento bod pomôže k postupu, určite tak rozmýšľal aj tréner Ján Kozák pri chystaní taktiky."

 

Jozef Čapkovič, bývalý československý reprezentant: "Od začiatku som hovoril, že neprehráme. Bol to remízový zápas, hoci Angličania mali veľké šance. Keby sme inkasovali, otvorili by sme hru a dali by sme gól. Vynikajúco chytal Matúš Kozáčik, aj vďaka stopérskej dvojici máme veľmi pevnú obranu. Dúfam, že im to vydrží až do desiateho júla."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies