Ohlasy osobností po víťaznom zápase Slovákov proti Talianom

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 22:21 • 2 min
Ohlasy osobností po víťaznom zápase Slovákov proti Talianom

MINSK - Hlasy po sobotňajšom zápase Slovensko - Taliansko (4:1) v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku.

slovakia

left justify in out

Vladimír Vůjtek (tréner SR, zdroj: RTVS): "Veľmi dobre sme začali, chalani sa na zápas dôkladne pripravili. Taliani hrali 'vabank' a mali aj pár šancí, no Jano Laco chytal skvele. Bohužiaľ, stále sa nedokážeme vyvarovať vylúčení. Báli sme sa podobného vývoja ako v dueli s Francúzskom. Stále musíme hrať naplno, nevieme hrať profesorský hokej. Ak by sme sa o to pokúsili, prišli by chyby. Postup nemáme vo vlastných rukách, uvidíme ako dopadne zápas Francúzov." 

 

Michel Miklík (útočník SR, zdroj: RTVS): "Chceli sme hrať uvoľnene a to sa nám aj podarilo. Vedeli sme, že sme lepší korčuliari a to sme chceli využiť. Snažili sme sa od začiatku držať puk a nepúšťať Talianov do prečíslení. Sústredíme sa teraz na posledný zápas, až potom sa pozrieme na tabuľku." 

 

Karol Sloboda (obranca SR, zdroj: RTVS): "V prvej tretine sme mali veľký tlak. Vedeli sme, že musíme byť trpezliví a naša chvíľa príde. V druhej tretine sme to zbytočne otvorili. Postup už nemáme vo vlastných rukách." 

 

Tomáš Marcinko (útočník SR, zdroj: RTVS): "Nebolo to vôbec jednoduché víťazstvo. Ján Laco nás však podržal a góly prišli. Včera som sa po chorobe snažil oddychovať, ani dnes som nemal veľa energie. Skúsil som ísť do zápasu, v ktorom sme napokon vyhrali, takže všetko je v poriadku. Mohli sme však pridať aj viac gólov. V ďalšom stretnutí chceme vyhrať, ešte nie je koniec. Ťažko niečo predpovedať." 

 

Ján Laco (brankár SR, zdroj: RTVS): "Prvá tretina bola pre mňa pokojná. Škoda, že sme zo šancí nedali viac gólov. Nakoniec to bol dobrý zápas, chalanom patrí vďaka za to, ako ho zvládli. Nikto nechcel Talianov podceniť, sú húževnatí. Dobre sme korčuľovali, nebáli sme sa tvoriť, bol to však ťažký duel. Nemal som prehľad o iných výsledkoch, sústredil som sa na nás. Čaká nás ešte jeden zápas, musíme ho vyhrať." 

 

Tom Pokel (tréner Talianska): „Slováci odohrali dobrý zápas, boli lepší v hre jeden na jedného i v korčuľovaní. Na našej hre sa prejavil aj ťažší piatkový súboj proti Kanade. Dnes sme bojovali, ale chýbali nám už sily, strácali sme veľa pukov a nešli nám ani presilovky. Slováci kontrolovali zápas a podržal ich aj výborný brankár.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona