Ohlasy na prehru Španielska: Z neba do pekla, ako Titanic

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 09:52 • 2 min
Ohlasy na prehru Španielska: Z neba do pekla, ako Titanic

RIO DE JANEIRO - Ohlasy svetových médií na predčasnú rozlúčku futbalistov Španielska z MS 2014 v Brazílii po stredajšej prehre s Čile 0:2:

slovakia

left justify in out

Marca (Šp.): "Vyhasnuté hviezdy. Títo svetoví šampióni neprežili v Brazílii ani týždeň. Po šiestich dňoch sa lúčia a spísali epilóg svojho krásneho majstrovského obdobia. Z neba do pekla. Čiľania potvrdili, čo Holanďania povedali. Bolo to krásne, kým to trvalo, ale v živote sa všetko raz skončí. Ako tento španielsky príbeh." 

ABC (Šp.): "Majstrovstvá sveta sa pre Španielov skončili. Bez debaty a absolútne! Čiľania ich odfarbili a poistili si postup. Toto španielske vystúpenie malo ďaleko od zotavenia sa z prvého úderu. Del Bosque so svojimi chlapcami to opäť nezvládli a výsledkom je eliminácia." 

AS (Šp.): "Zbohom majstri! Vargas a Aránguiz hodili svoj podpis pod túto drámu. A zo španielskej strany odpoveď neprišla. Nepomohlo ani šťastie a teraz zostáva už len priestor na diskusie." 

El País (Šp.): "Španielsko ako Titanic. Najlepší španielsky výber histórie po prehre s Čile uzavrel svoje unikátne majstrovské obdobie. Teraz prídu na rad už len analýzy toho, kde sa stala chyba." 

La Nación (Čile): "Aká história! Futbalisti Čile sa po 25 rokoch vrátili na Maracanu a zdolali hispánskeho súpera. Poslali domov majstrov sveta a seba posunuli do osemfinále." 

El Mercurio (Čile): "Postup! Španielsko je vyradené, ale ešte treba zdolať Holandsko, aby sme sa v osemfinále vyhli Brazílii." 

Las Ultimas Noticias: "Pravé Čile! Títo hráči odohrali zápas svojho života." 

Globo (Braz.): "Zbohom majstri sveta! Do osemfinále ide Čile. Španieli opúšťali hraciu plochu v dezolátnom stave. Zväčša mĺkvo a so sklonenou hlavou. Len tí najskúsenejší ako Iniesta, Casillas, Ramos, Xabi Alonso a Torres sa zastavili pri novinároch." 

Blesk (ČR): "Casillas priamy kop len vyboxoval a Aránguiz potom vypustil smrteľné žihadlo. Koniec! Úradujúci majstri sveta po prehre s Čile opúšťajú šampionát po základnej skupine." 

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Od Barcelony až po nahnevanú Furiu Roja. Španielsko uzatvára svoj majstrovský cyklus. Prvý raz sa stalo, že obhajca sa lúči už po dvoch zápasoch v skupine. Jedna éra sa skončila, ale nový šampión je pripravený prevziať štafetu." 

Kicker (Nem.): "Po Španieloch zostalo na Maracane len desivé ticho. Obhajca titulu je z hry von a to isté zrejme čaká aj trénera Vicenteho del Bosqua." 

The Guardian (Angl.): "Španielsky pád a neodolateľné Čile. Španieli ukázalo tak málo a Čiľania tak veľa z futbalu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona