Ohlasy médií: Slovenský múr odolal náporu Angličanov

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 07:47 • 2 min
Ohlasy médií: Slovenský múr odolal náporu Angličanov

SAINT ÉTIENNE - Ohlasy médií po pondelňajšom zápase základnej B-skupiny EURO 2016, v ktorom slovenskí futbalisti remizovali v Saint-Étienne s Anglickom 0:0:

slovakia

left justify in out

DPA: "Šancí na víťazstvo bolo dostatok, no Anglicko sa muselo uspokojiť s druhým miestom za Walesom. Slovensko si na definitívu osemfinále ešte počká."

 

APA: "Anglicko ide po remíze 0:0 ďalej, Slovensko je tretie a s dobrými vyhliadkami. Dominantné, no na konci nešťastné Anglicko sa stretne s druhým z rakúskej F-skupiny. Slováci musia za sebou nechať ešte jedného z tretieho miesta."

 

AP: "Frustrujúci pondelňajší večer pre tím Roya Hodgsona, no po remíze so Slovenskom 0:0 postúpil do osemfinále. Angličania si vypracovali, no nepremenili množstvo šancí proti veľmi defenzívnemu Slovensku, ktoré sa môže dostať do vyraďovacej časti z tretieho miesta."

 

uefa.com: "Hlasné povzbudzovanie slovenských fanúšikov a tlmené 'bučanie' niekoľkých anglických divákov po záverečnom hvizde. Bolo to prvýkrát v štyroch vzájomných zápasoch, čo Anglicko nezdolalo Slovensko a určite premrhaná príležitosť mužov Roya Hodgsona vzhľadom na to, ako v stretnutí dominovali."

 

BBC: "Hazardovanie anglického trénera Roya Hodgsona s veľkými zmenami v zostave zlyhalo, keď jeho zverenci 'dokrívali' iba k bezgólovej remíze so Slovenskom. Hodgson spravil šesť zmien v zostave oproti víťaznému zápasu s Walesom a nechal oddychovať kapitána Waynea Rooneyho, no slabší výkon znamená, že tím trénera Chrisa Colemana vyhral B-skupinu. Anglicko bude mať v ďalšom priebehu turnaja ešte ťažký život."

 

theguardian.com: "Sklamanie po záverečnom hvizde bolo badateľné a Roy Hodgson bude po tomto výsledku čeliť nepríjemným otázkam o svojom rozhodnutí, spraviť toľko zmien v zostave. Anglicko si po tomto risku opäť zbytočne skomplikovalo život."

 

telegraph.co.uk: "Anglicko nabralo 'kolízny kurz' a vo štvrťfinále môže naraziť na domáce Francúzsko, navyše na Stade de France. Tím zahodil šancu na prvé miesto v B-skupine, v ktorej mal dominovať, a skončil druhý za Walesom."

 

express.co.uk: "Anglicko sa nedbalo vzdalo prvého miesta v B-skupine a nádej národa ostala v božích rukách. Namiesto zápasu v Paríži s jedným z tímov na tretích miestach ho na budúci pondelok čaká v Nice druhé mužstvo z F-skupiny. Tým je momentálne Island, no môže to byť aj Portugalsko Cristiana Ronalda, či Maďarsko alebo dokonca Rakúsko."

 

idnes.cz: "Slováci boli pod tlakom, no ubránili remízu. V B-skupine skončili na treťom mieste a na istotu postupu do osemfinále si musia počkať. Anglicko malo v zápase navrch, ale skvelého Kozáčika neprekonalo."

 

sport.cz: "V závere urputne brániaci Slováci udržali favorizovaných anglických strelcov na uzde a historický postup majú na dosah."

 

blesk.cz: "Hrdina Kozáčik vychytal Vardyho a udržal nádej Slovákov na postup. Brankár predviedol v poslednom zápase v skupine vynikajúci výkon."

 

Gazzetta dello Sport: "Slovenský obranný múr odolal anglickému náporu. Nováčik ME má praktický istý postup. Albión je už v osemfinále, no do vyraďovačky ide až z druhého miesta v skupine."

 

L'Equipe: "Angličania napriek jasnej dominancii nenašli kľúč k prekonaniu slovenskej obrany. Zverenci trénera Roya Hodgsona prenechali prvé miesto v skupine Walesanom a v osemfinále im hrozia Portugalci."

 

Mundo Deportivo: "Anglicko stroskotalo na slovenskom múre a v skupine skončilo druhé. Kozáčik si vďaka brankárskym parádam vyslúžil ocenenie Hráč zápasu."

 

Bild: "Anglicko doplatilo na nevyužité šance a prišlo o prvé miesto v skupine. Roy Hodgson urobil oproti zápasu s Walesom až šesť zmien, no tie Albiónu nepomohli k zisku troch bodov."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona