Ohlasy médií: Hamšík slovenským hrdinom, sľúbil zruinovať bar

NETKY.SK • 13 Október 2015, 07:08 • 2 min
Ohlasy médií: Hamšík slovenským hrdinom, sľúbil zruinovať bar

BRATISLAVA - Ohlasy svetových médií na postup futbalistov Slovenska na finálový turnaj EURO 2016 do Francúzska:

slovakia

left justify in out

Reuters (V. Brit.): "Marek Hamšík strelil dva góly a Slovensko vďaka šesťminútovému úseku, v ktorom skórovalo trikrát, vyhralo v Luxembursku 4:2. Slováci sa na EURO prebojovali po prvý raz v ére samostatnosti. Zverenci trénera Jána Kozáka nastúpili do zápasu odhodlaní zabudnúť na neúspechy z predchádzajúcich troch stretnutí. Potiahol ich Hamšík, ktorý strelil prvý i záverečný gól."

 

AP (USA): "Slováci skončili v C-skupine druhí a vybojovali si účasť na kontinentálnom šampionáte. Slováci nedali gól v predchádzajúcich troch zápasoch, ale na štadióne Josyho Barthela strelili za šesť minút hneď tri. Slovensko sa naposledy predstavilo na EURO ešte ako súčasť Československa v roku 1992."

 

DPA (Nem.): "Slovensko zdolalo Luxembursko 4:2, v C-skupine skončilo druhé a po prvý raz si zahrá na európskom šampionáte. Ukrajina prehrala so Španielskom a putuje do baráže."

 

APA (Rak.): "Marek Hamšík a spol. premiérovo postúpili na EURO po tom, ako vyhrali v Luxembursku a v C-skupine skončili na druhom mieste. Neapolská hviezda Hamšík najskôr ukončila 345-minútové čakanie Slovákov na gól, potom skórovali aj Adam Nemec a Róbert Mak. Domáci zdramatizovali zápas dvoma gólmi, ale posledné slovo mal opäť Hamšík."

 

iDnes.cz (ČR): "Slovenskí futbalisti budú mať vo Francúzsku premiéru na majstrovstvách Európy. Na záver kvalifikačnej skupiny C vyhrali na ihrisku Luxemburska 4:2 a obsadili druhé miesto. Domáci vzdorovali favoritovi do 24. minúty, keď bezgólový stav ukončil Hamšík, na ktorého nadviazali Nemec a Mak. Po zmene strán ale zápas ešte ponúkol drámu. Definitívne upokojenie priniesol pre Slovákov v nadstavenom čase opäť Hamšík."

 

isport.cz (ČR): "Slováci oslavujú postup. Po prvý raz v histórii pôjdu na EURO. V hoteli zruinujeme celý bar, sľúbil Marek Hamšík."

 

ESPN.com: "Slováci si zaistili miestenku na EURO 2016 vďaka víťazstvu 4:2 v Luxembursku, ktorým potvrdili druhú priečku v C-skupine. Ich prvé góly padli počas šesťminútovej pasáže v prvom polčase, keď sieť postupne rozvlnili Marek Hamšík, Adam Nemec a Róbert Mak."

 

uefa.com: "Družina Jána Kozáka ukončila takmer šesťhodinové čakanie na strelený gól a prvýkrát v samostatnej ére Slováci postúpili na EURO. Nebolo to však jednoduché, lebo Luxembursko za stavu 0:3 ešte zápas poriadne zdramatizovalo."

 

Süddeutsche Zeitung (Nem.): "Slovenskí futbalisti si prvýkrát v histórii vybojovali miestenku na EURO. Mužstvo trénera Jána Kozáka zvíťazilo v záverečnom zápase kvalifikácie v C-skupine v Luxemburgu 4:2 a zaistilo si tak letenku do Francúzska."

 

Daily Mail (V.Brit.): "Marek Hamšík hrdinom Slovenska. V Luxemburgu strelil dva góly a pomohol tímu zabezpečiť si miestenku na budúcoročné EURO. Prvýkrát v samostatnej ére si tak Slovensko zahrá na európskom šampionáte."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona