Ohlasy médií: Infantino ako náhradník s víťazným gólom

NETKY.SK • 27 Február 2016, 08:55 • 2 min
Ohlasy médií: Infantino ako náhradník s víťazným gólom

ZÜRICH - Ohlasy svetových médií na zvolenie Gianniho Infantina za nového prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA):

slovakia

left justify in out

Associated Press (USA): "Gianni Infantino je ako náhradník, ktorý naskočil do rozbehnutého zápasu z lavičky, strelil víťazný gól a zaskočil tým všetkých favoritov. V momente, keď sa stal novým prezidentom FIFA, vedel, že na jeho mieste mal stáť jeho bývalý šéf Michel Platini. Ten si však odpykáva trest od etickej komisie FIFA."

 

Deutsche Presse-Agentur (Nem.): "Gianni Infantino vyhral dramatické voľby a stal sa novým prezidentom FIFA. Vo funkcii nahradí svojho krajana Seppa Blattera. Ako povedal v prvom vyhlásení, vo FIFA chce začať novú éru."

 

Reuters (V.Brit): "Novým prezidentom FIFA sa stal doterajší generálny sekretár UEFA Gianni Infantino. Jeho prvoradou úlohou bude prinavrátiť organizácii kredibilitu a dôveryhodnosť. Strešný orgán svetového futbalu má za sebou roky korupcie a úplatkárskych škandálov."

 

Sin-čua (Čína): "Gianni Infantino vyhral voľby o nového prezidenta FIFA. V 2. kole zdolal šéfa Ázijskej konfederácie šejka Salmana bin Ebrahima Al Khalifu a najbližšie štyri roky bude riadiť svetový futbal."

 

BBC (V.Brit.): "Infantino na poslednú chvíľu nahradil suspendovaného Michela Platiniho a napokon vyhral celý volebný proces. Vo funkcii vystrieda svojho krajana Seppa Blattera. Štyridsaťpäťročný právnik Infantino pochádza z mestečka Brig a býva menej ako šesť míl od Blatterovho domu vo Visp."

 

USA Today (USA): "Gianni Infantino sa postaral o veľké prekvapenie a stal sa novým šéfom svetového futbalu. Švajčiarsky funkcionár dostal v 2. kole 115 z 207 hlasov. Svojim podporovateľom sa poďakoval tak, že si pravou rukou poklepal po srdci."

 

L'Équipe (Fr.): "Gianni Infantino novým prezidentom FIFA. Švajčiar s talianskymi koreňmi vyhral v hlasovaní, keď v druhom kole získal o 27 hlasov viac ako šejk Salman. Bývalá pravá ruka Michela Platiniho je prekvapujúcim víťazom."

 

Marca (Šp.): "Futbaloví funkcionári zvolili do vedenia FIFA Švajčiara Gianniho Infantina. Čaká ho náprava organizácie, ktorej rozpad sa začal vlani v máji po hromadnom zatýkaní vysokopostavených funkcionárov. Infantino nahradí vo funkcii svojho krajana Seppa Blattera, ktorý sa na kongrese v Zürichu ani nezúčastnil."

 

The Guardian (V.Brit.): "V Zürichu triumfoval Švajčiar Infantino. Zaskočil favorizovaného šejka Salmana, ktorý si bol po tom, ako z volieb vylúčili potrestaného Michela Platiniho, už istý víťazstvom. Nového prezidenta čaká veľa práce, organizáciu trápi korupcia a nedôvera členov."

 

iDnes.cz (ČR): "Svetový futbal naďalej povedie Švajčiar, Blattera nahradil Infantino. Doterajší generálny sekretár UEFA bol na mimoriadnom kongrese v Zürichu zvolený v druhom kole."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies