Ohlasy médií: Hamilton kráľom britského motorizmu

NETKY.SK • 26 Október 2015, 11:39 • 2 min
Ohlasy médií: Hamilton kráľom britského motorizmu

BRATISLAVA - Ohlasy svetových médií na tretí majstrovský titul Lewisa Hamiltona v motoristickom seriáli F1 po nedeľňajšej Veľkej cene USA v Austine:

slovakia

left justify in out

Sky Sports (V. Brit.): "Lewis Hamilton sa pripojil k exkluzívnej spoločnosti trojnásobných šampiónov a vyrovnal britský rekord po strhujúcej a chaotickej Veľkej cene Spojených štátov. V pretekoch, ktoré ponúkli viac drámy ako ktorékoľvek iné v tomto ročníku, sa zdalo, že Nico Rosberg odsunie oslavy minimálne o týždeň do Mexika, ale po chybe 10 kôl pred koncom bolo všetko inak."

The Independent (V. Brit.): "Lewis Hamilton vyhral tohtoročný šampionát formuly 1. Vyrovnal britský rekord Sira Jackieho Stewarta a triumf opísal ako 'najlepší moment svojho života'. Možno najdôležitejší moment sezóny prišiel vo finálnej fáze pretekov v USA po štvrtom zásahu bezpečnostného vozidla. Vtedy vedúci Nico Rosberg dostal tesne po reštarte šmyk a daroval Hamiltonovi víťazstvo, ktoré zúfalo potreboval."

The Mirror (V. Brit.): "Lewis Hamilton sa stal víťazom Veľkej ceny USA a je trojnásobným majstrom sveta. Po predbehnutí tímového kolegu Nica Rosberga v 49. kole prešiel šampión zo sezón 2008 a 2014 pod šachovnicovou vlajkou a je prvým Britom v histórii, ktorý obhájil celkové prvenstvo. S ohlušujúcim revom sa v Austine zapísal do histórie ako kráľ britského motorizmu. Zdolal všetkých - dokonca aj hurikán Patrícia svištiaci rýchlosťou 200 míľ za hodinu, ktorý ohrozoval preteky počas celého víkendu."

The Telegraph (V. Brit.): "Lewis Hamilton obhájil titul majstra sveta po víťazstve na bláznivej Veľkej cene USA v Austine. Brit sa stal len desiatym jazdcom formuly 1, ktorý vyhral tri šampionáty. Lapajúc po dychu a vzlykajúc s helmou na hlave je Hamilton šampiónom po pretekoch, ktoré fanúšik F1 musel vidieť. Aký to spôsob vstupu do rekordných zápisov a stať sa možno najlepším britským jazdcom všetkých čias."

Bild (Nem.): "Raz doľava, potom doprava a titul majstra sveta je vo vrecku. Lewis Hamilton je po rokoch 2008 a 2014 opäť kráľom formuly 1. Jazdec Mercedesu vyhral Veľkú cenu USA v Austine pred Nicom Rosbergom a Sebastianom Vettelom. Z titulu sa teší po chybe svojho tímového rivala."

Die Welt (Nem.): "Na Veľkej cene USA v Austine sa Lewis Hamilton stal po tretí raz majstrom sveta. Jeho tímový rival z Mercedesu Nico Rosberg mohol ešte zdramatizovať boj o titul, ale napokon skončil druhý."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Teraz už trojnásobný svetový šampión Lewis Hamilton vyhral desiate preteky v sezóne na Okruhu Amerík v Austine. Úradujúci majster bojoval celú veľkú cenu s tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom a po jeho chybe v záverečných desiatich kolách sa ujal vedenia a tri podujatia pred koncom sa teší z titulu."

L'Équipe (Fr.): "Po chaotických pretekoch Lewis Hamilton vyhral v Austine svoj tretí majstrovský titul, Nico Rosberg skončil druhý, tretí bol Sebastian Vettel. Brit, ktorého idolom je Ayrton Senna, sa nezastaví, ešte ho to neprestalo baviť."

Marca (Šp.): "Lewis Hamilton je už trojnásobný majster sveta formuly 1. Brit si matematicky zabezpečil tretí titul po víťazstve na Veľkej cene USA. Bolo to jeho desiate víťazstvo v sezóne a vyhral pred tímovým kolegom Nicom Rosbergom. Hamilton, šampión aj z rokov 2008 a 2014, korunoval dominantný ročník a oslavuje tri kolá pred koncom."


mp;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona