Ohlasy juhoamerickej tlače na juhoafrický šampionát

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:32 • 2 min
Ohlasy juhoamerickej tlače na juhoafrický šampionát

Ohlasy juhoamerickej tlače na juhoafrický šampionát

slovakia

left justify in out

Triumf futbalovej reprezentácie Španielska na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike vzbudil zaslúženú pozornosť aj na juhoamerickom kontinente. Jeho reprezentácie dominovali po štvrťfinále, tam však padali a jedine Uruguaj postúpil do semifinále. Jeho útočník Diego Forlan sa stal nakoniec najlepším hráčom celých MS.

      ARGENTÍNA
      Olé: "Španielsko majstrom sveta. Iniesta zaznamenal gól triumfu, odpovedal na výzvu slávy a potvrdil výrok slávneho trénera Menottiho: 'Vyzerá ako úradník, ale hrá najlepší futbal'".
      Clarin: "Španieli oslavovali tak nadšene, ako keby mladíci vyhrali žiacky turnaj. Boli to však dospelí muži, futbaloví milionári, ktorí opäť ukázali amatérskeho ducha. Vďaka nemu odohrali svoje zápasy tak, že sa z futbalového priemeru vyšplhali až na vrchol."
      BRAZÍLIA
      Lance!: "Aj víťazstvá stratégie môžu byť krásne... Šampión zo Španielska demonštroval, že je možné, aby sa víťazilo aj iným spôsobom. Aby sa to dosiahlo, stačí talent, organizácia a odvaha. Španielsko je víťaz, vďaka Bohu!"
      Agora: "Zaslúžené víťazstvo. Najkrajší futbal si odniesol z Afriky Svetový pohár. Vitajte, Španieli, v klube veľkých. Olé!"
      Estado de Sao Paulo: "Svetový šampionát sa neskončil krásnym zápasom, ale trofej pripadla tomu, kto sa pokúšal hrať najkrajšie."
      Diario de Sao Paulo: "Majster-fabrika. Svetový titul "Fúrie" je ďalším dôkazom, čo všetko španielsky šport má. Popri futbalovom úspechu sa krajina z Iberského polostrova presadzuje aj v tenise, basketbale, automobilovom športe a cyklistike."
      URUGUAJ
      El Pais: "Je to spravodlivé a v žiadnom prípade nie cena útechy. Je to ocenenenie všetkého, čo Uruguaj počas tohto šampionátu dosiahol. FIFA ho vybrala a žurnalisti z celého sveta zvolili: najlepší hráč je Uruguajčan Diego Forlssn. Zlatá lopta za MS 2010, fantastické!"
      CHILE
      La Tercera: "Španieli, králi svetového športu. Ziskom titulu majstra sveta zavŕšil španielsky šport cyklus brilantných úspechov.  Proces, ktorý sa začal už v roku 1986, keď barcelonská kandidatúra vyhrala v boji o usporiadanie OH 1992."

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona