Oheň poškodil kostol v Izraeli, postavený na mieste jedného z Ježišových zázrakov

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 09:03 • 2 min
Oheň poškodil kostol v Izraeli, postavený na mieste jedného z Ježišových zázrakov

JERUZALEM - Požiar dnes zničil časť chrámu na brehu Tiberiadského (Genezaretského) jazera na severe Izraela, kde Ježiš podľa kresťanskej tradície rozmnožil chlieb a ryby. Prípadom sa zaoberá izraelská polícia, pretože je podozrenie, že šlo o úmyselné podpaľačstvo, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Katolícky chrám rozmnoženia chlebov je postavený v Tabhe na mieste, kde Ježiš učinil zázrak v podobe rozmnoženia chlebov a rýb. Lokalita je preto aj známym pútnickým miestom v Svätej zemi. Súčasný kostol bol postavený v 20. storočí na základoch byzantského chrámu zničeného v 7. storočí. Kostol bol vysvätený v 80. rokoch 20. storočia a patrí reholi benediktínov.


Policajný hovorca Micky Rosenfeld informoval, že vyšetrovatelia na mieste činu objavili graffiti v hebrejčine, čo políciu vedie k hypotéze, že požiar bol založený zámerne. Rosenfeld spresnil, že oheň budovu poškodil zvonku aj zvnútra.
Podľa Reuters nápis, ktorý predpokladaní podpaľači zanechali na vápencovom múre chrámu, odsudzuje uctievanie božstiev.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona