Oheň na ostrove La Palma zničil už 3600 hektárov píniového lesa

NETKY.SK • 6 August 2016, 18:02 • 2 min
Oheň na ostrove La Palma zničil už 3600 hektárov píniového lesa

SANTA CRUZ DE LA PALMA - Lesný požiar, ktorý od stredy vyčíňa na španielskom ostrove La Palma, zničil už 3600 hektárov píniových porastov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes španielska ministerka životného prostredia Isabel Garcíová Tejerinová.

 

Dobrou správou podľa nej je to, že plocha zasiahnutá plameňmi sa nezväčšila.

 

Lesný porast horí v kopcovitej a ťažko prístupnej oblasti v prírodnom parku Cumbre Vieja. Plamene sa v piatok večer dostali nebezpečne blízko k dedine Villa de Mazo s 5000 obyvateľmi, jej evakuácia však nakoniec nebola potrebná, informoval starosta José Pestana.

 

Boj s požiarom si už vyžiadal život 54-ročného príslušníka lesnej stráže. Evakuovaných bolo doteraz 2500 obyvateľov dedín El Paso a Fuencaliente.

 

V likvidácii požiaru pokračovalo dnes 350 ľudí, vrátane vojakov, hasičov, policajtov, príslušníkov civilnej ochrany, Červeného kríža a lesnej stráže, ktorých podporovalo deväť vrtuľníkov a tri hasiace lietadlá.

V nedeľu sa majú zmierniť horúčavy, čo uľahčí hasenie, uviedla García Tejerina.

 

Rozsiahly lesný požiar spôsobil podľa všetkého 27-ročný nemecký turista, ktorý po vykonaní veľkej potreby v lese podpálil použitý toaletný papier. Španielska polícia ho medzičasom zadržala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona