VIDEO: Ohavný čin - tínedžeri zabili bezbranné kengury. Hrozí im väzenie

NETKY.SK • 12 Október 2021, 08:46 • 2 min
VIDEO: Ohavný čin - tínedžeri zabili bezbranné kengury. Hrozí im väzenie

BRATISLAVA - Polícia zatiaľ neprezradila, čo zadržaných mladíkov viedlo k ich konaniu, z ktorého zostali v šoku aj ochranári.

slovakia

left justify in out

Austrálska polícia zatkla dvoch tinedžerov, ktorí zabili 14 kengúr. Prípad sa stal v pobrežnom meste Batemans Bay južne od Sydney. Miestni obyvatelia našli telá zvierat v sobotu pri dvoch rôznych cestách a ohlásili to polícii, ktorá začala prípad vyšetrovať. Polícia štátu Nový Južný Wales pre BBC potvrdila, že kengury niekto zrazil autom. 

 

 

Vinníci sú už známi. Dvaja 17-roční mladíci skončili v pondelok v rukách mužov zákona. Zatiaľ nie je jasné, čo ich k takému činu motivovalo. Čelia obvineniam z bezohľadného bitia a zabitia zvieraťa. Pred súd sa postavia na budúci mesiac. Podľa tamojšieho zákona im hrozí maximále 5 rokov za mrežami a pokuta 22 000 austrálskych dolárov (v prepočte takmer 14 000 eur).

 

Prečítajte si tiež: Vedci odhalili geniálne psy. Sú múdrejšie, ako sme si mysleli!

 

Medzi mŕtvymi zveratami sú dve mláďatá, tretie našiel miestny obyvateľ na druhý deň. Bolo zranené a v súčanosti mu poskytujú starostlivosť zamestnanci charitatívnej organizácie WIRES, ktorú celý prípad šokoval. "Zanechá to nezmazateľnú stopu v našich oddaných dobrovoľníkoch i miestnych obyvateľoch," uviedli v stanovisku. 

 

Austrálska Kráľovská spoločnosť pre prevenciu týrania zvierat (RSPCA) preverí ročne približne 50 000 sťažností súvisiacich s týraním zvierat

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies