Ohavný čin priamo pred očami veriacich: Katolíckeho kňaza zastrelili po omši!

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 11:38 • 2 min
Ohavný čin priamo pred očami veriacich: Katolíckeho kňaza zastrelili po omši!

MANILA - Katolíckeho kňaza známeho vystupovaním proti banskej ťažbe zastrelili v nedeľu na severe Filipín po tom, ako odslúžil omšu.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra DPA.

 

Na kňaza Marka Venturu (37) vystrelili dvakrát v čase, keď po omši v telocvični v meste Gattaran v provincii Cagayan dával požehnanie deťom a rozprával sa s členmi speváckeho zboru.

 

Na duchovného strieľal odzadu útočník s helmou na hlave, ktorý následne utiekol na motocykli s ďalším podozrivým, uviedol šéf gattaranskej polície v Rodel Tabulog. Nikto ďalší podľa neho zranenia neutrpel. Motív činu nebol bezprostredne známy.

 

Konferencia katolíckych biskupov Filipín (CBCP) útok odsúdila a uviedla, že Ventura je druhým kňazom, ktorého v krajine zavraždili za uplynulé štyri mesiace. Podľa správy vlani v decembri zastrelili v neďalekej provincii Nueva Ecija 72-ročného kňaza po tom, ako pomohol zariadiť prepustenie politického väzňa.

 

Filipíny sú prevažne rímskokatolíckou krajinou. Ku katolíckej viere sa tam hlási viac ako 80 percent z približne 100 miliónov obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona