Oceňovaný fotograf sa stal ďalšou obeťou Talibanu!

NETKY.SK • 27 August 2021, 10:32 • 2 min
Oceňovaný fotograf sa stal ďalšou obeťou Talibanu!

KÁBUL - Známy reportér z agentúry Reuters sa stal ďalšou obeťou Talibanu. Príslušníci hnutia dokaličili jeho telo a oznámili, že ho prešli autom.

slovakia

left justify in out

Balistika preukázala, že extrémisti po smrti jeho telo doslova prešpikovali nábojmi. Napísal  Daily Mail. Indický fotoreportér Danish Siddiqui, získal za svoju tvorbu Pullitzerovu cenu v roku 2018.

 

Do krajiny prišiel 11. júla toho roku a stal sa súčasťou špeciálnych vojenských jednotiek, ktoré bojovali proti Talibanu. Mal šťastie a prvú z misií prežil, dokonca nasnímal autá, ktoré vyhadzovali prívrženci Talibanu, terorizujúci miestnych obyvateľov, do vzduchu. Zakrátko sa však priplietol do krížovej paľby, zranil ho úlomok bojovej rakety a zraneniam podľahol.

 

Za vyslanie Siddiquiho do terénu prevzala plnú zodpovednosť šéfredaktorka Reuters Alessandra Galloniová, ktorá potvrdila, že s jeho cestou do Afganistanu súhlasila. Taliban tvrdo trestá odporcov, popravuje civilistov, útočí na ženy, deti i starých ľudí.

 

Prečítajte si aj: Na kábulskom letisku došlo explózii! Samovražedný útočník sa odpálil priamo pri vchode



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies