Ohavná vražda je na súde: Danielovi odrezali hlavu zaživa, prokurátor žiada prísne tresty

NETKY.SK • 27 Február 2015, 12:44 • 2 min
Ohavná vražda je na súde: Danielovi odrezali hlavu zaživa, prokurátor žiada prísne tresty

TRNAVA – Za ohavný čin označil dnes prokurátor vraždu Daniela Horvátha, ktorému páchatelia koncom roka 2012 v Žihárci (okres Šaľa) zaživa oddelili hlavu od tela.

slovakia

left justify in out

V záverečnej reči na Okresnom súde v Trnave žiadal pre obžalovaného Attilu T. staršieho za obzvlášť závažný zločin vraždy trest odňatia slobody na 25 rokov a pre jeho syna Attilu T. mladšieho na 15 rokov. Ten bol v čase vraždy mladistvý, pätnásť rokov za mrežami je v jeho prípade maximálny možný trest. Senát vynesie verdikt v pondelok 2. marca. Ďalšieho obžalovaného Marcela B. súdia v samostatnom procese.

 

Attila T. mladší počas súdneho procesu vzal vinu na seba a tvrdil, že jeho otec a Marcel B. nemajú so skutkom nič spoločné. To isté zopakoval aj v dnešnej záverečnej reči, v ktorej čin oľutoval. Rodine zavraždeného Daniela Horvátha sa ospravedlnil a opäť zdôraznil, že ďalší dvaja obžalovaní nemajú s činom nič spoločné. Attila T. starší je na slobode, na dnešnom pojednávaní sa nezúčastnil, dal však súhlas na pojednávanie bez neho. 

 

Tesne pred Vianocami v roku 2012 v bare v Žihárci trojica páchateľov zbila podnapitého Daniela Horvátha. Potom ho podľa obžaloby previezli do domu Attilu T., kde mu sekáčom oddelili hlavu od tela. Podľa znaleckého posudku v tom čase ešte Daniel Horváth žil. Jeho telo aj hlavu hodili do žumpy, po krátkom čase jeho telesné pozostatky previezli do ďalšej žumpy v Šoporni v okrese Galanta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies