OH2016: Striebro štvorkajaka vyvolalo na Slovensku vlnu pozitívnych reakcií

NETKY.SK • 20 August 2016, 17:03 • 2 min
OH2016: Striebro štvorkajaka vyvolalo na Slovensku vlnu pozitívnych reakcií

RIO DE JANEIRO - Reakcie osobností na striebornú medailu slovenského štvorkajaka v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka na OH v Riu de Janeiro:

slovakia

left justify in out

Pavel Blaho, bývalý reprezentačný tréner slovenských rýchlostných kanoistov /zdroj: TASR/: "Je to úžasné a perfektné, že chlapci sa po rokoch vrátili na medailové pozície. Pred štartom finále som v kútiku duše veril aj v zlato, no Nemci boli dnes nezdolateľní. Zložili hviezdnu loď s dvomi výbornými deblistami a top singlistom. Som rád, že naši v závere odrazili nápor Čechov. Myšák s Linkom majú ešte iba 22 rokov a veľký potenciál smerom k ďalšej olympiáde v Tokiu. Ani Erik Vlček ešte nepatrí do starého železa."

 

Tibor Soós, bývalý dlhoročný tréner káštvorky /zdroj: TASR/: "Mali sme obavy, či bude medaila. Veľmi sa tešíme, že slovenská kanoistika má striebro. Je to veľký výsledok, veď konkurencia v K4 je čoraz silnejšia. Nemci, to bola iná liga. Keby však nebol taký protivietor, rozdiel v cieli by bol menší."

 

Mária Mračnová, bývalá atlétka a úspešná česko-slovenská olympionička v skoku do výšky /zdroj: TASR/: "Dali sa dokopy dve generácie a spojenie múdrosti a sily vyústilo do krásneho striebra. Chalani v káštvorke sa výborne zladili."

 

Elena Kaliská, dvojnásobná olympijská víťazka vo vodnom slalome v K1 /zdroj: TASR/ : "Striebro na olympiáde v takej silnej konkurencii, aká je v rýchlostnej kanoistike, je skvelý výsledok. Možno chlapci chceli dosiahnuť ešte viac a vybojvoať zlato, no aj vzhľadom na to, že na olympiáde prvýkrát štartovali v takomto zložení, je striebro veľkým úspechom."

 

Robert Petriska, prezident Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky /zdroj: TASR/: "Finále káštvorky som sledoval v Čechách a po jeho skončení som mal dvojnásobnú radosť. Tešil som sa, že naši chalani získali skvelé striebro a česká posádka, v ktorej mám dobrého kamaráta na poste háčika, bronz. Nemci išli ako z inej galaxie. Po neúspechu na vlaňajších MS dali dokopy štyroch najlepších kajakárov, ktorých momentálne majú k dispozícii. Po triumfe na podujatí Svetového pohára v Račiciach sa "schovali". Neštartovali ani na ME v Moskve, no v Riu to poriadne rozbalili."

 

Richard Riszdorfer, strieborný medailista v K4 z OH 2008 v Pekingu a bronzový z Atén 2004 /zdroj: TASR/: "Chalani išli vo finále výborne. Počas celej trate si držali druhú pozíciu a v závere to kontrolovali. Som rád, že odrazili nápor českej posádky. Nemci v tomto roku jazdili úplne inú ligu. V K4 i v K2 mali iba jedného súpera a tým bol čas."

 

Slavomír Kňazovický, strieborný medailista v C1 na 500 m z OH 1996 v Atlante /zdroj: TASR/: "Finále káštvorky som sledoval cez mobil, keďže práve v tom čase som cestoval. Na chalanoch bolo vidieť, že veľmi chcú. Aj keď možno mali tie najvyššie ambície, získať striebro na olympiáde je fantastický úspech. Nemci boli dnes nezdolateľní."

 

Andrej Kiska, prezident SR /zdroj: Facebook/: "Ďalší perfektný výsledok. Striebro štvorkajaku v zložení Tibor Linka, Denis Myšák, Erik Vlček a Juraj Tarr. Chlapci, gratulujem a ďakujem za výbornú reprezentáciu Slovenska."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies