OH2016: Schmiedlová je nadšená svojím výkonom a Rio si kompletne užíva

NETKY.SK • 7 August 2016, 09:05 • 2 min
OH2016: Schmiedlová je nadšená svojím výkonom a Rio si kompletne užíva

RIO DE JANEIRO - Slovenskej tenisovej dvojke málokto na olympiáde veril a predsa to dokázala.

slovakia

left justify in out

Anna Karolína Schmiedlová má za sebou olympijskú premiéru a v soboru večer v Riu ju absolvovala nadmieru úspešne. Samu seba prekvapila triumfom nad favorizovanou Taliankou Robertou Vinciovou, navyše v dvoch setoch a po veľmi kvalitnom výkone.

 

Schmiedlová mala pritom prvý polrok priam katastrofálny. Na žiadnom turnaji WTA nevedela prejsť cez 1. kolo a až v polovici júla, necelé tri týždne pred svojím štartom na OH zastavila na švédskej antuke šnúru prehier na čísle 16. "Ja stále nemôžem uveriť, že sa mi podarilo vyhrať. To by asi nikto neveril, že po tom všetkom zdolám hráčku z top desať. Ale som veľmi šťastná, nielen preto, že som vyhrala, ale že som aj dobre hrala," tešila sa po zápase.

 

Recept bol pomerne jednoduchý: "Cítila som sa dobre preto, že toto je olympiáda, tú si treba užiť. Takže som necítila nejaký prílišný stres. Super, že ma prišlo povzbudiť veľa ľudí. Veľmi ma to prekvapilo a cítila som, že mám väčšiu podporu ako súperka."

 

Priznala, že mala to ho "plné zuby", lebo takto neskoro už dlho nehrala. Zápas sa skončil polhodinu pred "večierkou", teda o 21.30 miestneho času. "Už som chcela ten zápas skončiť. Bolo to také zvláštne. Ale ináč som sa hýbala dobre a dokázala som prejsť mnohými ťažký loptami, z čoho mám najväčšiu radosť."

 

V druhom sete do bolo ozaj kritické. Za stavu 2:0 pre 21-ročnú Slovenku sa zdalo, že plné zuby toho má o 12 rokov staršia súperka. Talianska tenistka však vtedy na čas zvrátila vývoj a viedla 4:2. "Bol to proste výpadok," konštatovala.

 

Prvé dni pod piatimi kruhmi si Schmiedlová silne uvedomuje. Už len prítomnosť prezidenta SR na zápase a vôbec v dejisku olympiády je niečo, s čím sa na profesionálnom okruhu nestretáva: "A celkovo na atmosfére cítim niečo iné, už len preto, že to nie je len o tenise. Postupne spoznávam aj iných športovcov a vôbec nových ľudí v tíme. Aj otvárací ceremoniál bol zážitok. Trochu ma mrzí, že tu nemám nejakú kamarátku a že som na izbe sama, ale zase sa rada stretávam s novými ľuďmi. Už som bola na tréningu vodných slalomárov," povedala Schmiedlová a s úsmevom dodala, že s radosťou si uvedomuje, ako jej nečakané víťazstvo v 1. kole možno prekazí plány na vytipované pamätihodnosti Ria.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies