OH2016: Prezident SR Kiska zagratuloval Tužinskému: Obrovský úspech

NETKY.SK • 7 August 2016, 10:19 • 2 min
OH2016: Prezident SR Kiska zagratuloval Tužinskému: Obrovský úspech

RIO DE JANEIRO - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska patril medzi prvých gratulantov strelcovi Jurajovi Tužinskému, ktorý v sobotu vybojoval 4. miesto vo vzduchovej pištoli na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

"Je to obrovský úspech. Aj takáto 'zemiaková' medaila veľmi poteší. Máme za sebou prvý deň a toto bolo skutočne príjemné prekvapenie. Prekvapili aj tenisti, Schmiedlová po tuhom boji vyhrala," povedal Kiska.

 

Prezident republiky v nedeľu navštívi slovenských športovcov priamo v olympijskej dedine. "Chcem sa pozrieť, ako naši športovci bývajú. Ako to tam vyzerá, porozprávať sa s nimi, čo ich teší a ako sú tu spokojní. Poobede si pôjdem pozrieť nejaké športy," uviedol, no presný program ešte nevedel.

 

Brazílskych organizátorov pochválil za otvárací ceremoniál, vyzdvihol najmä ekologický odkaz. "Bolo to veľmi pekné. Myslím si, že motív životného prostredia, ako ho podali, bol skutočne veľmi pôsobivý. Čítal som, že ceremoniál stál relatívne menšie peniaze ako napríklad v Číne a napriek tomu sa im podarilo vytvoriť úžasný zážitok," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies