OH2016: Nibali má zlomené obe kľúčne kosti, Porte zase lopatku

NETKY.SK • 7 August 2016, 10:59 • 2 min
OH2016: Nibali má zlomené obe kľúčne kosti, Porte zase lopatku

RIO DE JANEIRO - Pády a následné zranenia viacerých elitných cyklistov poznačili sobotňajšie olympijské preteky s hromadným štartom.

slovakia

left justify in out

Najhoršie dopadol Talian Vincenzo Nibali, ktorý po páde pri zjazde utrpel zlomeninu oboch kľúčnych kostí.

 

Nibali bol pred incidentom na najlepšej ceste získať olympijskú medialu. Víťaz Tour de France 2014 zaútočil v záverečnom stúpaní na Canoas, na jeho nástup 18 km pred cieľom dokázali zareagovať len Kolumbijčan Sergio Henao a Poliak Rafal Majka. Približne 12 km pred finišom však Nibali s Henaom spadli a preteky nedokončili.

 

Ako uviedol hovorca talianskej výpravy Fabrizio Marchetti, Nibaliho ošetrili v nemocnici a prepustili. Na stredajšej individuálnej časovke sa nezúčastní a v blízkom čase sa vráti do Talianska.

 

Ako informovala agentúra DPA, v nemocnici skončili aj ďalší jazdci. Henao utrpel zranenie bedrového kĺbu, Austrálčan Richie Porte si zlomil pravú lopatku a zdravotné problémy hlásil aj Brit Geraint Thomas.

Dramatické preteky sa napokon stali korisťou Belgičana Grega Van Avermaeta. "Veľa jazdcov riskovalo a niektorí to prehnali. Bola to náročná trať," povedal čerstvý olympijský šampión. Ír Dan Martin označil sobotňajšie preteky za najťažšie v kariére.

 

Náročnú trať dokončila len polovica z 144 jazdcov, ktorí sa postavili na štart.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies