OH2016: Nagy v slovenskom rekorde tesne pred bránami finále

NETKY.SK • 6 August 2016, 18:40 • 2 min
OH2016: Nagy v slovenskom rekorde tesne pred bránami finále

RIO DE JANEIRO - Slovenský plavec Richard Nagy vytvoril v sobotu na OH v Rio de Janeiro národný rekord na 400 m polohové preteky časom 4:13,87 minúty.

slovakia

left justify in out

V jeho tretej rozplavbe zaplával štvrtý najrýchlejší čas, do nedeľňajšieho osemčlenného finále sa ale nekvalifikoval.

 

Zverenec trénera Gabriela Barana zostal tesne pred bránami elitnej osmičky, keď obsadil konečné 9. miesto. Vicemajster Európy z Londýna na tejto trati postreboval na postup zaplávať o 33 stotín sekúnd rýchlejší čas. Najlepší výkon predviedol Američan Chase Kalisz, 23-ročný Nagy za ním zaostal o 5,75 sekundy.

 

Plavec J&T Sport team Bratislava zlepšil vlastné maximum z májového šampionátu v Londýne o 29 stotín sekundy. Dvojnásobný najúspešnejší športovec Slovenskej plaveckej federácie (2014 a 2015) zaznamenal na OH svoj debut a zvládol ho výborne. V jeho najsilnejšej disciplíne potvrdil, že patrí k absolútnej svetovej špičke. Po troch rozplavbách figuroval na šiestej pozícii, ktorá by mu zaručovala postup. Dostali sa ale pred neho ešte dvaja plavci.

 

V olympijskom bazéne ešte bude Nagy reprezentovať Slovensko v disciplíne 1500 m voľný spôsob (12. augusta) a tiež v diaľkovom plávaní na 10 km (16. augusta).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona