OH2012-Basketbal: Američania obhájili titul z Pekingu, James: "Úžasný rok"

NETKY.SK • 13 August 2012, 07:03 • 2 min
OH2012-Basketbal: Američania obhájili titul z Pekingu, James: "Úžasný rok"

OH2012-Basketbal: Američania obhájili titul z Pekingu, James: "Úžasný rok"

slovakia

left justify in out

img

Americkí basketbalisti získali na OH v Londýne zlaté medaily, keď v nedeľňajšom finále zdolali Španielsko 107:100 (59:58). Bronz získali Rusi po triumfe 81:77 nad Argentínou.
      Basketbalisti USA tak obhájili svoj triumf z Pekingu, ale Španieli, ktorí boli finálovými súpermi USA aj pred 4 rokmi, im počas celého zápasu tvrdo vzdorovali. Rozhodujúcim momentom zápasu bol úspešný trojkový pokus LeBrona Jamesa 2:50 min pred koncom zápasu. Vo vynikajúcej streleckej forme sa predstavil ešte len 23-ročný Kevin Durant, ktorý zaznamenal 30 bodov. Na druhej strane bol streleckým lídrom Pau Gasol, ktorý však po skvelých 19 bodoch v prvom polčase dokázal v druhom zaznamenať len 5 bodov.
      "Vedeli sme, že to nebude jednoduché. Mnoho tímov získalo zlato ľahko. Ale my sme súťaživí, tento zápas nebol jednoduchý a sme radi, že sa skončil úspešne. Tešíme sa, keď je naše odhodlanie istým druhom zábavy. Španieli majú skvelý tím, hrali naozaj dobre," povedal LeBron James a pokračoval: "Chceli nám odplatiť prehru spred štyroch rokov. Sme šťastní, že sme to dotiahli do úspešného konca. Bol to úžasný rok pre mňa ako hráča. Som šťastný, že som mohol byť súčasťou tohto tímu. Je to jeden z najlepších tímov všetkých čias." 
      V tábore zdolaných finalistov zavládol smútok. "Som sklamaný, ale na druhej strane hrdý, ako sme hrali. Bojovali sme a som naozaj hrdý, že som získal ďalšiu medailu," vyhlásil Gasol. "Samozrejme, bojovali sme. Veril som, že máme šancu vyhrať, inak by sme ani nemuseli hrať. Američanom vzdávam hold. Mali množstvo šancí a majú skvelých hráčov."

      Výsledok - finále:
      USA - Španielsko 107:100 (59:58)
      Zostava a body USA: Durant 30, James 19, Bryant 17, Paul 11, Love 9, Anthony 8, Williams 6, Westbrook 3, Chandler 2, Harden 2, Iguodala, Davis. Tréner: Mike Krzyzewski 
      Zostava a body Španielska: Pau Gasol 24, Navarro 21, Marc Gasol 17, Fernandez 14, Ibaka 12, Rodriguez 7, Llull 5, Calderon, Reyes, Claver, San Emeterio, Sada. Tréner: Sergio Scariolo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies