OH16: Na bezpečnosť v Riu dohliadajú vojaci i obrnené vozidlá

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 15:38 • 2 min
OH16: Na bezpečnosť v Riu dohliadajú vojaci i obrnené vozidlá

RIO DE JANEIRO - V uliciach Ria de Janeiro sa v sobotu pohybovalo množstvo maskovaných vojakov v obrnených vozidlách, ktorí sa pripravovali na nadchádzajúce olympijské hry.

slovakia

left justify in out

Vyskúšali si pohotovostné nasadenie, ktoré by sa mohlo udiať v prípade skutočných problémov počas trvania hier.


Vojaci hliadkovali od známej pláže Copacabana cez hlavnú vlakovú stanicu až po modernizované letisko. Pred štartom olympijských hier čelí Brazília viacerým problémom - vírusu zika, znečisteniu vody, finančným ťažkostiam, či pomalému predaju lístkov, a veľa otázok bolo aj ohľadne bezpečnosti počas hier. Vyzerá to tak, že aspoň tento problémový aspekt predstavitelia v Riu už odstránili. "Počas olympiády nebudeme mať problémy. Dovolím si tvrdiť, že Rio bude počas hier najbezpečnejším miestom na svete," uviedol starosta Ria de Janeiro Eduardo Paes.


O bezpečnosť v centre hier sa bude starať 85 000 vojakov a policajtov, čo je približne dvakrát toľko ako ich bolo na OH pred štyrmi rokmi v Londýne. Sobotňajší pohyb vojakov po meste bol reakciou aj na rastúce násilie v Riu. Predstavitelia mesta sa obávajú aj terorizmu, no tvrdia, že komunikujú so zahraničnými politikmi, aby zabránili akýmkoľvek hrozbám.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies