OH Pjongčang v súlade s plánom, hlási nový šéf príprav

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 14:58 • 2 min
OH Pjongčang v súlade s plánom, hlási nový šéf príprav

SOUL - Prípravy na zimné olympjské hry 2018 v Pjongčangu bežia podľa plánu, obavy z meškania výstavby niektorých športovísk a pomalého napĺňania kvót pre financie od sponzorov sú neodôvodnené.

slovakia

left justify in out

Nový prezident organizačného výboru (POCOG) Li Hi-po tvrdí, že do konca kalendárneho roka budú mať usporiadatelia na 90 percent splnenú cieľovú sumu 870 miliárd wonov (652 miliónov eur), ktorú si stanovili pre zmluvy s domácimi partnermi.

 

"Do začiatku hier zostáva 630 dní. Nie je to veľa, ale stále pomerne dosť času. Základné položky harmonogramu prebiehajú podľa plánu. Je tu isté riziko meškajúcich projektov, ale do začiatku testovacích podujatí problémy vyriešime," povedal bývalý minister obchodu, priemyslu a energetiky, ktorý sa stal už tretím mužom na čele POCOG.

 

Jeho predchodca Čcho Jang-ho náhle odstúpil, pretože musí prioritne riešiť problémy jednej zo svojich rodinných firiem združených v skupine Hanjin. Prípravy riadil od júla 2014, keď nahradil na čele výboru bývalého guvernéra juhokórejskej provincie Gangwon Kim Čin-suna.


Li Hi-po vyplnil prvý týždeň vo funkcii návštevou športovísk a stretnutiami s predstaviteľmi národných športových federácií, vládnymi úradníkmi a inšpektormi Medzinárodného olympijského výboru. Absolvovaný program označil za "vražedný".


"Pjongčang 2018 je v schopných rukách. Pán Li ma presvedčil, že si plne uvedomuje, v akej dôležitej fáze príprav sa nachádzame. Štart mal veľmi rýchly," zhodnotila prvé dni nového prezidenta šéfka koordinačnej komisie MOV Gunilla Lindbergová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies