OH: Farkaš do Ria v C1

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 16:40 • 2 min
OH: Farkaš do Ria v C1

BRATISLAVA - Slovensku pribudla v rýchlostnej kanoistike ďalšia miestenka na OH 2016 do Ria de Janeiro. V piatok si ju v dodatočných kvalifikačných pretekoch C1 na 1000 m v Nimnici vybojoval Vincent Farkaš, ktorý zdolal v "rozstrele" Mateja Rusnáka. Farkaš sa tak stal siedmym členom olympijského tímu rýchlostných kanoistov.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) pridelila miestenku Slovensku len pred dvomi dňami na základe umiestnenia slovenského pretekára na MS v Miláne v disciplíne C1 na 1000 m a po tom, čo Moldavský olympijský výbor neuplatnil svoj nárok na miestenku. Informovala o tom webstránka Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky.

 

Istú účasť na OH 2016 už majú Erik Vlček, Juraj Tarr, Denis Myšák, Tibor Linka (všetci v K4 plus dvaja z nich v K2), Peter Gelle (K1) a Martina Kohlová (K1). V C1 na kilometrovej trati sa k nim pridal Farkaš, ktorý ovládol veľmi zaujímavý piatkový súboj.

 

"Matej Rusnák si vypracoval vyše sekundový náskok, ktorý si držal do 850 metrov. Potom Vincent Farkaš zvýšil tempo a v súboji 'na špičky' v posledných metroch vyhral mladší pretekár časom 3:58,26. Vincent Farkaš sa týmto kvalifikoval na olympijské hry do Ria," píše sa na webe canoe.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies