OH 2016: Vlajkonosičom SR na záverečnom ceremoniáli bude Erik Vlček

NETKY.SK • 21 August 2016, 10:30 • 2 min
OH 2016: Vlajkonosičom SR na záverečnom ceremoniáli bude Erik Vlček

RIO DE JANEIRO - Vlajkonosičom slovenskej výpravy na záverečnom ceremoniáli Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro bude strieborný reprezentant v rýchlostnej kanoistike Erik Vlček.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný rodák z Komárna má za sebou piatu olympiádu, premiérovo štartoval už v roku 2000 v austrálskom Sydney. O štyri roky neskôr bol členom bronzového štvorkajaka, v Pekingu 2008 v rovnakej disciplíne získal striebro. Nechýbal ani v Londýne 2012 - slovenská K4 skončila šiesta. V Riu si vybojoval striebro po boku Juraja Tarra, Denisa Myšáka a Tibora Linku. Teraz sa mu dostalo špeciálnej cti.


"Skladal som už sľub aj iné veci. Maximálne si cením, že môžem byť vlajkonosičom. Je to pre mňa naozaj veľká pocta. Akási čerešnička na torte, pretože táto olympiáda bola pre mňa fantastická. Dosiahli sme úspech a navyše budem vlajkonosič na záverečnom ceremoniáli. Myslím si, že na to do konca života nezabudnem,“ povedal Erik Vlček pre agentúru SITA a doplnil: "Chlapci mi isto nebudú závidieť, nie sme také typy. Bude to v poriadku.“ Vlajkonosičkou slovenskej výpravy pri otvorení OH 2016 bola športová strelkyňa Danka Barteková, ktorá ako členka MOV v sobotu práve aj Vlčekovi odovzdala striebornú medailu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies