Sagan bude v Riu napokon štartovať v cross country

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 12:01 • 2 min
Sagan bude v Riu napokon štartovať v cross country

BRATISLAVA - Majster sveta Peter Sagan bude na OH 2016 v Riu de Janeiro napokon štartovať v horskej cyklistike v disciplíne cross country. V cestných pretekoch jednotlivcov sa predstaví Martin Haring. O konečnej nominácii rozhodol výkonný výbor Slovenského zväzu cyklistiky.

slovakia

left justify in out

V cyklistike sa bojuje o miestenky pre krajinu, nie pre jednotlivcov. Kvalifikačný proces trvá dva roky a je náročný na fyzickú kondíciu i psychiku. V oboch olympijských cyklistických disciplínach sa našim pretekárom podarilo vybojovať po jednej miestenke,“ povedal k spôsobu získavania miestenky na OH Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky.

 

„Túto nomináciu navrhli po vzájomnej dohode príslušné komisie uvedených disciplín. Všetci počítali s tým, že Peter Sagan bude ako majster sveta štartovať na ceste a boli s tým uzrozumení. Peter však ponúkol miestenku v rámci cestnej cyklistiky na výmenu za štart v MTB v cross country. Po ukončení Tour de France má na špeciálnu prípravu ešte štyri týždne. Ako ho poznáme, nebude sa chcieť olympiády len zúčastniť, ale bojovať o popredné miesta,“ dodal Privara.

 

V cross country boli dlho dvaja kandidáti na štart - Haring a Michal Lami, napokon však v kategórii Elite mužov bude štartovať Sagan.

 

"Dlho sme uvažovali a rozmýšľali nad všetkými „pre a proti“ tejto nominácie komisie horskej cyklistiky. Snahou je dosiahnuť pre Slovensko čo najlepší možný výsledok. Peter Sagan v minulosti dokázal zvíťaziť na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike, takže jeho šance na dobrý výsledok sú reálne. V tejto chvíli môžem len potvrdiť, že podporíme prípravu všetkých nominovaných," uviedol šéf komisie horskej cyklistiky Ján Žilovec.

 

Nominácia SR na OH 2016 v Riu de Janeiro:

cestná cyklistika:

Martin Haring

Patrik Tybor (náhradník)

horská cyklistika:

Peter Sagan

Michal Lami (náhradník)

Martin Haring (náhradník)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies