Ogier môže v Austrálii dovŕšiť majstrovský hetrik

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:14 • 2 min
Ogier môže v Austrálii dovŕšiť majstrovský hetrik

COFFS HARBOUR - Sébastien Ogier má na dosah tretí titul majstra sveta v rely za sebou, na nadchádzajúcich pretekoch v Austrálii mu naň stačí skončiť lepšie ako jeho tímový kolega z Volkswagenu Jari-Matti Latvala.

slovakia

left justify in out

Francúz je na najlepšej ceste zaradiť sa do úzkej spoločnosti minimálne trojnásobných majstrov sveta. Ťažko prekonateľných deväť prvenstiev, navyše bez prerušenia, nazbieral jeho krajan Sébastien Loeb, po štyri majú na konte Fíni Juha Kankkunen a Tommi Mäkinen. Dovŕšenie Ogierovej tohtosezónnej misie by zároveň predĺžilo francúzsku dominanciu v seriáli na tucet ročníkov. Naposledy mal šampionát iného ako francúzskeho víťaza v roku 2003, keď titul patril Nórovi Petterovi Solbergovi.


Spolu s austrálskou rely zostáva do konca seriálu ešte štvoro pretekov. Ogier si vybudoval 93-bodový náskok pred Latvalom vďaka šiestim víťazstvám, to posledné dosiahol v Nemecku, kde domáci Volkswagen skompletizoval hetrik - obsadil prvé tri miesta v poradí. V Austrálii sa úradujúcemu šampiónovi zvykne dariť, vyhral tu v uplynulých dvoch rokoch.


"Áno, mám šancu potvrdiť titul. Tromfy sú v mojich rukách, tak prečo to nevyužiť? Túto rely mám veľmi rád. V Austrálii nie je okolo nás tak rušno, všetko je tu akési intímnejšie a tunajšie špeciálne skúšky jednoducho milujem. Vždy som tu mal radosť z jazdy," povedal pre wrc.com Ogier pred predĺženým víkendom na austrálskej šotoline.


Po parádnom vystúpení v Nemecku nechýba sebavedomie ani v tíme Volkswagen, ktorý môže u protinožcov obhájiť Pohár konštruktérov. "Chceme ťažiť z našej momentálnej formy, hoci v Austrálii nás čakajú úplne iné podmienky ako v Nemecku. Radi by sme na nadchádzajúcich pretekoch získali všetky tri tituly - jazdecký, spolujazdecký aj tímový. Myslím si, že je to reálny cieľ," uviedol športový riaditeľ Jost Capito.


Slávnostný štart Rely Austrálie je na programe vo štvrtok, v piatok sa začne jazdiť na ostro, a to na troch úplne nových rýchlostných skúškach v Utungune, Bakers Creeku a Northbanku. "Sú rýchle, technické a vedú malebnou krajinou, rozhodne patria medzi najlepšie rely cesty na svete," vystavil pozvánku traťový komisár Adrian Stafford.

Poradie MS v rely (po 9 z 13 podujatí): 1. Sébastien Ogier (Fr.) 207 bodov, 2. Jari-Matti Latvala (Fín.) 114, 3. Andreas Mikkelsen (Nór.) 98, 4. Mads Östberg (Nór.) 90, 5. Thierry Neuville (Belg.) 80, 6. Elfyn Evans (V. Brit.) 61
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona