Ogier lídrom Rely Monte Carlo, Melichárek už 9.

NETKY.SK • 18 Január 2014, 14:33 • 2 min
Ogier lídrom Rely Monte Carlo, Melichárek už 9.

MONAKO - Lídrom Rely Monte Carlo, úvodného podujatia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta, je po piatku úradujúci svetový šampión Sébastien Ogier na Volkswagene.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný Francúz predstihol v priebežnom hodnotení svojho krajana Bryana Bouffiera, má náskok 51,1 sekundy. Tretí Brit Kris Meeke má manko 1:38,6 min. 

Poliak Robert Kubica, ktorý bol najrýchlejší v piatkových dvoch úvodných rýchlostných skúškach, musel odstúpiť po šmyku. Slovenský zástupca Jaroslav Melichárek si polepšil z jedenásteho na deviate miesto. Bratia Melichárkovci zo Slovakia World Rallye Teamu jazdia na Forde Fiesta RS a všetky nepríjemnosti z piatkovej etapy sa im, našťastie, vyhli. 

"Piatkové rýchlostné skúšky neprichystali pre súťažiacich také extrémne podmienky ako to bolo v prvej etape, napriek tomu nemálo posádok zaskočil mokrý a šmykľavý povrch natoľko, že po haváriách museli v súťaži predčasne skončiť. Slovenskej posádke sa, naopak, darilo a predviedla posun z jedenásteho na deviate miesto absolútnej klasifikácie," píše sa v správe Slovakia World Rallye Teamu. 

V sobotu sú na Rely Monte Carlo na programe zostávajúce štyri merané úseky. 

Výsledky - Rely Monte Carlo - piatok (po 11 z 15 rýchlostných skúšok): 
1. Sébastien Ogier (Fr.) Volkswagen Polo-R 3:14:51 h, 2. Bryan Bouffier (Fr.) Ford Fiesta RS +51,1 s, 3. Kris Meeke (V. Brit.) Citroën DS3 +1:38,6 min, 4. Mads Östberg (Nór.) Citroën DS3 +2:48,9, 5. Jari-Matti Latvala (Fín.) Volkswagen Polo-R +6:04,4, 6. Elfyn Evans (V. Brit.) Ford Fiesta RS +6:14,5,... 9. Jaroslav Melichárek Ford Fiesta RS+16:00,8.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies