Oficiálnym kandidátom na prezidenta je aj Osuský

NETKY.SK • 7 Január 2014, 16:28 • 2 min
Oficiálnym kandidátom na prezidenta je aj Osuský

BRATISLAVA - Oficiálnym kandidátom na funkciu prezidenta je aj Peter Osuský z SaS.

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) mu doručil oznámenie o prijatí jeho návrhu na kandidatúru. Osuský odovzdal šéfovi parlamentu 30. decembra petíciu, pod ktorú sa podpísalo zhruba 17-tisíc občanov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Oficiálne registrovanými kandidátmi sú od dnešného dňa okrem Osuského aj podnikateľ Andrej Kiska a Jozef Behýl. Kiska odovzdal predsedovi parlamentu 3. januára 61 017 podpisov občanov. Behýl odovzdal 2. januára petičné hárky s 34 130 podpismi. Petičné hárky a poslanecké návrhy musia podľa ústavy kandidáti odovzdať do Kancelárie NR SR najneskôr do 21 dní od vyhlásenia volieb, teda do 9. januára. Na kandidatúru na prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. 

Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 15. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov voličov, prípadné druhé kolo volieb sa bude konať v sobotu 29. marca. V ňom budú o prezidentské kreslo bojovať dvaja kandidáti, ktorí získajú najväčší počet platných hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies