Oficiálnou kandidátkou CDU/CSU na post nemeckej kancelárky je opäť Merkelová

NETKY.SK • 6 Február 2017, 14:02 • 2 min
Oficiálnou kandidátkou CDU/CSU na post nemeckej kancelárky je opäť Merkelová

MNÍCHOV - Predsedníctva strán únie CDU/CSU sa dnes na spoločnom zasadaní v Mníchove dohodli, že ich oficiálnou kandidátkou na post nemeckého kancelára pred septembrovými parlamentnými voľbami bude už po štvrtýkrát súčasná kancelárka Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA sa obe strany rozhodli Merkelovú rýchlo podporiť najmä pod vplyvom rastúcej popularity kandidáta Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Martina Schulza.

 

Schulz ako bývalý predseda Európskeho parlamentu je na európskej politickej scéne známou postavou, avšak doma v Nemecku až taký známy nie je, čo mu podľa viacerých analytikov dodáva na atraktivite.

 

Merkelovú jej domovská CDU podporila už na svojom decembrovom zjazde, ale CSU jej vyslovila podporu až na dnešnom spoločnom stretnutí v Mníchove.

 

Predseda CSU a bavorský premiér Horst Seehofer totiž Merkelovú viackrát kritizoval za jej imigračnú politiku po tom, ako Nemecko v septembri 2015 otvorilo svoje hranice a do krajiny začali prúdiť státisíce žiadateľov o azyl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies