Ofenzívny univerzál Ďuriš: Na stretnutia dvojzápasu sa predovšetkým musíme dobre pripraviť

NETKY.SK • 5 Október 2016, 17:53 • 2 min
Ofenzívny univerzál Ďuriš: Na stretnutia dvojzápasu sa predovšetkým musíme dobre pripraviť

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na stretnutia proti Slovinsku (8. 10. o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (11. 10. o 20.45 h v Trnave) v F-skupine kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska až kvarteto hráčov úradujúceho českého majstra a momentálne aj lídra tabuľky FC Viktoria Plzeň. Okrem brankára Matúša Kozáčika a útočníka Mareka Bakoša figurujú v kádri národného tímu aj Michal Ďuriš a Patrik Hrošovský.

slovakia

left justify in out

"Na chalanov sa vždy veľmi teším, v reprezentácii je dobrá partia. Verím, že nastávajúce dva náročné zápasy zvládneme a atmosféra bude ešte lepšia. Na tieto stretnutia sa predovšetkým musíme dobre pripraviť. Až po dvojzápase budeme riešiť, aké to bolo z našej strany," uviedol pre agentúru SITA ofenzívny univerzál Ďuriš, ktorý je okrem postu klasického útočníka využiteľný aj ako krajný záložník, resp. krídelník.

 

"Už len, aby som hral stopéra namiesto ´Škrťa´," skonštatoval s úsmevom na tvári 28-ročný rodák z Uherského Hradišťa (nar. 1. júna 1988) na margo absencie kapitána Martina Škrtela, ktorý videl v septembrovom úvodnom dueli tejto eliminácie v Trnave proti Anglicku (0:1) červenú kartu a duel na slovinskej pôde musí pre trest nútene vynechať.


Z rôznych príčin nemôže kouč A-tímu SR na októbrové kvalifikačné duely rátať s viacerými hráčmi: pre zranenie chýbajú Peter Pekarík, Viktor Pečovský, Norbert Gyömbér, Ondrej Duda, pre medializované problémy so zákonom Vladimír Weiss. Spomenutý obranca Fenerbahce Istanbul Škrtel má dištanc na duel v Ľubľane, kvária ho však aj zdravotné problémy - v pondelok absolvoval v Turecku operáciu nosa.

 

"Taký je futbal, zranenia k nemu patria. Teraz je len na nás ostatných, ako sa s tým vyrovnáme. Určite mužstvu budú chýbať niektorí futbalisti, čo hrávajú stabilne v základnej zostave. Šancu dostanú ďalší a ja verím, že to zvládneme a budeme úspešní," skonštatoval M. Ďuriš a doplnil: "Viac hráčov vypadlo z defenzívnych radov. Máme ešte určitý čas do duelu v Slovinsku, nejaké veci si k tomu povieme. Tréneri určite vyberú najvhodnejšiu zostavu." Tridsaťnásobný slovenský reprezentant (4 góly) a bývalý hráč Banskej Bystrice, ktorý hosťoval aj v Mladej Boleslavi, pred súbojom v Ľubľane uviedol: "Myslím si, že slovinský futbal ide stále hore, majú veľa kvalitných futbalistov. Máme možnosť stretávať sa s nimi aj na európskej klubovej scéne. V sobotu to bude určite náročný zápas."


Ďurišov klubový spoluhráč Patrik Hrošovský nastúpil za Viktoriu Plzeň v tejto ligovej sezóne len v piatich zápasoch z doterajších deviatich odohraných kôl. Dvadsaťštyriročného stredopoliara (nar. 22. apríla 1992) pribrzdilo zranenie, pre ktoré absentoval aj v septembrovom dueli proti Anglicku v rámci nového kvalifikačného cyklu. "Mal som zlomený prst na nohe, už som však zdravý. Musel som mať od futbalu chvíľku nejakú pauzu, nedalo sa s tým hrať. Momentálne som v poriadku, približne tri týždne už trénujem naplno a cítím sa dobre, aj keď som ešte neodohral toľko stretnutí ako predtým. Verím, že to časom príde. Každopádne som rád, že som znova s chalanmi v reprezentácii," vyjadril sa na zraze v Senci Hrošovský, ktorý už v klubovom drese "Viktorky" dostal príležitosť ako striedajúci hráč v ostatných troch ligových vystúpeniach - víťazstvách proti Karvinej (18. 9.), Tepliciam (24. septembra) a naposledy s Hradcom Králové (2. 10.). Na otázku, či bude figurovať v zostave aj v sobotu proti Slovinsku a pridá svoj 15. štart v A-tíme SR, rodák z Prievidze skonštatoval: "Šanca nastúpiť vždy existuje. Bude asi záležať aj na tom, ako sa ukážem na tréningoch a v akej budem forme."


Futbalistom Slovenska po prehre v ouvertúre s Anglickom 0:1 patrí predposledná 5. priečka v F-skupine. Slovinsko remizovalo v Litve 2:2, obaja tak majú jeden bod. Škótsko podľa očakávania zvíťazilo na Malte 5:1 a je lídrom "efka" o skóre pred "Albiónom". "Bol som osobne prítomný a priamo sledoval duel na trnavskom štadióne proti Anglicku. Už som si myslel, že sa zápas skončí nerozhodne. Ten bodík by bol pre nás dobrý, ale bohužiaľ sme na konci stretnutia dostali gól. Verím, že teraz proti Slovinsku a Škótsku získame nejaké body. Očakávam náročné zápasy, nehľadiac na Anglicko sú to podľa mňa pre nás najväčší konkurenti o postup. Ak chceme ísť ďalej do baráže alebo postúpiť, tak tieto októbrové stretnutia musíme zvládnuť," dodal Patrik Hrošovský.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona