Ofenzíva Izraela si vyžiadala ďalších 43 obetí

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 08:52 • 2 min
Ofenzíva Izraela si vyžiadala ďalších 43 obetí

GAZA/JERUZALEM - Izrael aj v stredu pokračuje v ofenzíve v Pásme Gazy, ktorá si v stredu ráno vyžiadala životy ďalších 43 Palestínčanov.

slovakia

left justify in out

Diplomatické úsilie na zastavenie bojov medzi židovským štátom a palestínskym militantným hnutím Hamás medzitým pod vedením Egypta stále pokračuje. Podľa izraelskej televíznej stanice Kanál 2 sa v tejto otázke dosiahol mierny pokrok.

 

Izraelské rakety v stredu dopadli na domy a školu v severnej Gaze a zabili pritom najmenej 43 ľudí vrátane 20 v miestnej škole prevádzkovanej Organizáciou Spojených národov (OSN), kam sa Palestínčania prišli ukryť pred útokmi. Medzi obeťami má byť aj lekár a dieťa. Palestínski zdravotníci medzitým zvýšili celkový počet obetí v Gaze na 1245, z nich väčšinu tvoria civilisti. Na izraelskej strane hlásia 53 mŕtvych vojakov a troch civilistov. Celkový počet obetí konfliktu, ktorý sa začal 8. júla, tak už prekročil číslo 1300. 

 

Podľa miestnej agentúry OSN UNRWA sa v súčasnosti viac ako 200-tisíc Palestínčanov pred útokmi ukrýva v jej školách a ďalších budovách. Utiekli tam po varovaniach Izraela, ktorý v prípade pripravovaných útokov miestnych obyvateľov vyzýva na evakuáciu ich domov. Agentúra OSN priznala, že v jednej z jej škôl našla zásoby zbraní. "Odsudzujeme skupinu alebo skupiny, ktoré ohrozujú civilistov umiestňovaním munície v našej škole. Ide o ďalšie flagrantné porušenie neutrality našich priestorov," uviedol hovorca UNRWA Chris Gunness.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona