Ofenzíva Barcelony v Londýne otupená, Drogba dal nádej do odvety

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 11:19 • 2 min
Ofenzíva Barcelony v Londýne otupená, Drogba dal nádej do odvety

Ofenzíva Barcelony v Londýne otupená, Drogba dal nádej do odvety - Futbal Futbalisti Chelsea Londýn vďaka takmer dokonalému plneniu taktických pokynov a tiež s potrebnou dávkou šťastia zaskočili favorizovaného obhajcu trofeje FC Barcelona a po stredajšom

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Chelsea Londýn vďaka takmer dokonalému plneniu taktických pokynov a tiež s potrebnou dávkou šťastia zaskočili favorizovaného obhajcu trofeje FC Barcelona a po stredajšom víťazstve 1:0 na Stamford Bridge v prvom semifinále Ligy majstrov živia nádej na postup aj pred budúcotýždňovou odvetou, ktorá je na programe v utorok 24. apríla na Nou Campe.
      O triumfe "The Blues" rozhodol v záverečných sekundách prvého polčasu reprezentačný kanonier z Pobrežia Slonoviny Didier Drogba, ktorý zužitkoval perfektnú prihrávku Ramiresa a zaznamenal už svoj 38. presný zásah v Lige majstrov. Jediný gól stretnutia padol po chybe argentínskeho útočníka hostí Messiho, ktorý na polovici súpera zbytočne stratil loptu, zmocnil sa jej Lampard a dlhým pasom na Ramiresa sa prevtelil do pozície zakladateľa gólovej akcie. Vedenie Chelsea však bolo mimoriadne šťastné, pretože "Barca" v prvom polčase herne dominovala a okrem tradične vysokého percenta držania lopty mala tri vyložené šance. Už v 9. minúte po kolmej prihrávke Iniestu loboval Sanchez do brvna a neskôr predviedol český brankár Petr Čech výborný reflex po strele Iniestu. V závere polčasu Fabregas po prečíslení "ďobol" v tutovke do lopty príliš slabo a Joe Cole ju na ceste do brány stihol odkopnúť.
      "Vytvorili sme si veľké množstvo šancí, ale proti veľmi silnému mužstvu Chelsea sme ich nedokázali premeniť. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas a tieto očakávania sa naplnili. V odvete nebudeme na našom hernom štýle nič meniť. Je možné, že opäť budeme mať 24 šancí, ale už nebudeme mať možnosť na opravu, preto musíme byť efektívni. Najťažšie vo futbale je streliť gól. Opakujem, bude to náročné, lebo Chelsea veľmi kvalitne hĺbkovo bránila a to isté od nej očakávam aj na Nou Campe," povedal po zápase kouč Barcelony Pep Guardiola.
      Chelsea pod taktovkou kormidelníka Roberta Di Mattea herne ožila a k famóznym individuálnym výkonom Didiera Drogbu, Johna Terryho a Čecha sa pridali aj ostatní. Anglický tím sa väčšinu zápasu bránil, v úplnom závere mal opäť šťastie po Pedrovej krížnej strele do žrde, ale modrý obranný val napokon odolal. Víťazstvo 1:0 dáva anglickému vicemajstrovi reálne šance pomýšľať na účasť v mníchovskom finále (19. mája). "Veľa ľudí tvrdilo, že táto garnitúra hráčov je na podobné zápasy stará a nebude stačiť na súpera ako je Barcelona. Dnes však moji zverenci dali všetkým neprajníkom odpoveď na tieto slová," konštatoval spokojný Di Matteo, ktorého mužstvo pripravilo Barcelone len tretiu prehru v 63. zápase tejto sezóny. Naopak, Londýnčania natiahli šnúru bez prehry proti španielskym súperom už na 14 zápasov. "Niekedy som mal pocit, že súper hrá s 20 hráčmi. Barcelona má osobitý štýl hry a kvalitné mužstvo. Je jediným tímom na svete, ktorý ho dokáže forsírovať. Preto budeme potrebovať ďalší špičkový výkon na to, aby sme v odvete uspeli," dodal di Matteo.
      Víťaz dvojzápasu Chelsea Londýn - FC Barcelona si vo finále zmeria sily s úspešnejším z konfrontácie Bayernu Mníchov a Realu Madrid (prvý zápas 2:1). Prvé semifinálové zápasy nepriali obom španielskym zástupcom a pred sobotňajším derby, ktorý je priamym súbojom o španielsku korunu, sú tak Real i Barcelona v rovnakom psychologickom rozpoložení.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies