OECD vidí náznaky spomalenia v ekonomike USA

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 15:43 • 2 min
OECD vidí náznaky spomalenia v ekonomike USA

PARÍŽ - Objavujú sa náznaky, že hospodársky rast v USA slabne a spomaľovanie čínskej ekonomiky pokračuje. Naopak priaznivé údaje prichádzajú z Francúzska a z Talianska, keďže sa zotavuje ekonomika eurozóny.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z indikátorov CLI, ktoré v utorok zverejnila Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). "V eurozóne impulzy pre rast naďalej posilňujú predovšetkým v Taliansku a vo Francúzsku. Náznaky zmiernenia impulzov rastu sa objavujú v USA, aj keď to môže odrážať pôsobenie prechodných faktorov,“ uviedla OECD.

 

Ako referenčnú používa OECD hodnotu 100, ktorá odráža dlhodobý priemer. Marcová hodnota indexu v USA poklesla na 98,6 bodu z februárových 98,8 bodu. Čína zaznamenala pokles z 98,1 na 97,9. Eurozóna ostala stabilná na hodnote 100,7, Nemecko si držalo hodnotu 99,8 bodu. Hodnota indexu vo Francúzsku stúpla na 100,8 z 100,6 a Taliansko posilnilo na 101 zo 100,9.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies