OECD má plán na zastavenie daňových únikov multikoncernov

NETKY.SK • 5 Október 2015, 15:48 • 2 min
OECD má plán na zastavenie daňových únikov multikoncernov

PARÍŽ - V budúcnosti by mali globálne spoločnosti ťažšie unikať daňovým povinnostiam než v súčasnosti, keď veľké sumy posielajú na účty svojich schránkových firiem v daňových rajoch. Informuje o tom agentúra DPA. Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) dnes zverejnila v Paríži 15-bodový plán na zamedzenie veľkých daňových podvodov firiem.

slovakia

left justify in out

Jedným z nástrojov budú aj znížené odvodové povinnosti, ktoré priznajú výšku svojho zisku. Skupina 20 najvplyvnejších priemyselných a rozvojových krajín (G20) sa ním bude zaoberať počas výročného rokovania Medzinárodného menové fondu (MMF) v Lime.

 

Neplatením daní a presúvaním ziskov do krajín s nižšími daňovými sadzbami prichádzajú štátne rozpočty každoročne o 100 až 240 miliárd USD (89,65 až 215,05 miliardy eur). Tomuto trendu chcú teraz najväčšie ekonomické mocnosti a vlády rozvojových štátov konečne zabrániť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies