Odvysielaním Zemanových vulgarizmov porušil Český rozhlas mediálny zákon

NETKY.SK • 26 November 2014, 18:09 • 2 min
Odvysielaním Zemanových vulgarizmov porušil Český rozhlas mediálny zákon

PRAHA - Český rozhlas (ČRo) porušil programom Hovory z Lánov, v ktorom prezident Miloš Zeman použil v nedeľu 2. novembra vulgárne slová, mediálny zákon aj svoj kódex.

slovakia

left justify in out

Rada ČRo na svojom dnešnom verejnom zasadaní však zároveň uznala výnimočnosť situácie, keď svoju úlohu zohralo prekvapenie v živom vysielaní a úcta k hlave štátu, informoval server Novinky.cz.
     

Do budúcnosti Rada ČRo vyzvala rozhlas, aby v prípade opakovania podobnej situácie rešpektoval svoj vlastný kódex. Rada nemôže rozhlas za porušenie pravidiel nijako sankcionovať, iba konštatovať, že sa prehrešok stal, napísali Novinky.cz.
     

Vedenie rozhlasu už ohlásilo, že mieni Hovory z Lánov aj naďalej vysielať naživo. Generálny riaditeľ ČRo Peter Duhan chce o situácii hovoriť s prezidentom republiky, schôdzka sa však zatiaľ neuskutočnila.
     

Upozornenie na porušenie zákona pre odvysielanie vulgarizmov dala Českému rozhlasu už predtým aj Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie. Tá môže Českému rozhlasu síce sankciu uložiť, vulgarizmy však netrestá pokutami, skôr upozornením.
     

Prezident ČR Miloš Zeman použil vulgarizmy, keď v relácii Hovory z Lánov kritizoval prístup koalície ohľadne služobného zákona, ale aj na adresu ruskej dievčenskej punkovej skupiny Pussy Riot, keď prekladal jej názov do češtiny a hodnotil jej texty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona