Odvysielali film o Kryme: Janukoviča chceli zabiť, tvrdí Putin

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 06:52 • 2 min
Odvysielali film o Kryme: Janukoviča chceli zabiť, tvrdí Putin

VLADIVOSTOK - Organizátori vlaňajšieho štátneho prevratu na Ukrajine plánovali spáchať atentát na vtedajšieho prezidenta Viktora Janukovyča, tvrdí ruský prezident Vladimir Putin v dokumentárnom filme Krym: Cesta do vlasti, ktorý dnes odvysielala štátna televízia Rossija-1.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Pozval som si do Kremľa šéfov našich tajných služieb a ministerstva obrany a poveril som ich úlohou zachrániť život prezidenta Ukrajiny, v opačnom prípade by ho zabili," uviedol Putin. "Boli sme pripravení dostať ho z Donecka po zemi, po mori alebo letecky. Bolo to medzi 22. a 23. februárom," spresnil ruský prezident.

 

K otázke pripojenia Krymu k Ruskej federácii podľa agentúry TASS povedal, že rozhodnutie padlo až po prevrate v Kyjeve, predtým o tom neuvažovali. "Musím povedať, že svojim štyrom kolegom som oznámil: situácia na Ukrajine je taká, že musíme začať pracovať na návrate Krymu do Ruska, pretože nemôžeme zanechať toto územie a ľudí, ktorí tam žijú, nacionalistom," uviedol Putin. Priznal, že osobne riešil krymskú otázku, čo označil za výhodu.

 

Šéf Kremľa taktiež konštatoval, že po zmene vlády v Kyjeve bolo Rusko pripravené uviesť do stavu pohotovosti svoje jadrové zbrane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona