Odvolávaný Babiš pohrozil premiérovi Sobotkovi súdom

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 20:43 • 2 min
Odvolávaný Babiš pohrozil premiérovi Sobotkovi súdom

PRAHa - Písomný apel na premiéra Bohuslava Sobotku podaný už 18. mája, aby prestal s verejnými vyjadreniami v zmysle, že sa vyhýbal plateniu daní alebo zneužíval finančnú správu, zverejnil dnes, deň pred odvolaním z funkcie, na jednej zo sociálnych sietí minister financií a líder hnutia ANO Andrej Babiš.

slovakia

left justify in out

Babiš v predžalobnej výzve upozornil premiéra, že v opačnom prípade sa bude chrániť súdnou cestou. "Dôrazne sa ohradzujem proti tomu, že verejne klamem, že sa akýmkoľvek spôsobom vyhýbam plateniu daní, že som štát oklamal na daniach alebo že zneužívam finančnú správu," uvádza sa v Babišovej výzve.

 

Predseda českej vlády Bohuslav Sobotka v reakcii na Twitteri uviedol, že sa výzvou nenechá zastrašiť.

 

Podľa jeho slov "sú zastrašovanie a lož obvyklými metódami miliardára Babiša pri preberaní firiem. Teraz to praktizuje i v politike. Ja sa od neho zastrašiť nenechám", dodal Sobotka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies