Odvolávanie Pašku príde na rad pol hodinu po hlasovaní o osude Fica

NETKY.SK • 10 November 2014, 07:09 • 2 min
Odvolávanie Pašku príde na rad pol hodinu po hlasovaní o osude Fica

BRATISLAVA - Ďalšia mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR bude nasledovať hneď po tej aktuálnej. Rokovanie o opozičnom návrhu na odvolanie predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) bolo zvolané 30 minút po skončení schôdze o návrhu na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Nie je jasné, kedy presne skončí odvolávanie Fica. Rozprava trvá už skoro 32 hodín, od sobotného (8.11.) podvečera, a na vystúpenie stále ešte čaká 15 poslancov. Opozícia chce podľa kuloárov diskusiu naťahovať aj počas pondelka.
      

Návrh na odvolanie Pašku podpísalo 44 poslancov zo všetkých opozičných klubov. Oznámili to zástupcovia strán OĽaNO, SDKÚ-DS, SaS a NOVA. Osud mimoriadneho rokovania k návrhu na odvolanie Pašku je nejasný, v hre je údajne aj expresné ukončenie zasadnutia tým, že plénum neschváli program. Fico čelí odvolávaniu pre údajné vytváranie korupčného prostredia. Pašku chce opozícia zbaviť funkcie pre jeho údajnú angažovanosť v zdravotníckych firmách, najmä v Medical Group, ktorá mala dodať piešťanskej nemocnici vraj predražený CT prístroj.
      

Paška od začiatku spájanie svojej osoby s kauzou CT prístroja odmieta. Tvrdí, že nikdy nemal a nemá žiadne aktivity v takzvaných daňových rajoch a nikdy nebol utajeným vlastníkom či prijímateľom zisku. "Všetky moje podnikateľské aktivity, ktoré som začal rozvíjať hneď po zmenách v roku 1990 a potom postupne utlmovať v čase mojej verejnej angažovanosti, sú riadne zdokumentovane v Obchodnom registri SR a sú verejne dostupné," zdôraznil Paška. Za to, že opozícia tvrdí opak, avizoval podanie trestného oznámenia za ohováranie a krivé obvinenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies