Rekordne dlhé odvolávanie skončilo: Fico ostáva premiérom, poslanci Smeru-SD ho podržali!

NETKY.SK • 10 November 2014, 19:38 • 2 min
Rekordne dlhé odvolávanie skončilo: Fico ostáva premiérom, poslanci Smeru-SD ho podržali!

BRATISLAVA - V parlamente odvolávajú premiéra Roberta Fica už od soboty od 18:30. Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) ostáva vo funkcii.

slovakia

left justify in out

Online prenos z parlamentu môžete sledovať TU!

 

19:38 - Fico ostáva premiérom, poslanci Smeru-SD ho podržali

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) ostáva vo funkcii. Opozícii dnes podľa očakávania nevyšiel ani tretí zámer v tomto volebnom období vysloviť mu nedôveru, keďže nemá potrebnú väčšinu hlasov. Za Ficovo odvolanie po 49-hodinovej diskusii na mimoriadnej schôdzi NR SR hlasovalo len 53 zo 133 prítomných poslancov. Viac sa dočítate TU!

 

19:07 - NOVA vytiahla na Pentu prepojenie na Belize

Tvrdenie investičnej skupiny Penta, že nemá žiadne podnikateľské aktivity na Belize, sa dá podľa hnutia NOVA vyvrátiť pohľadom do Obchodného registra. Tvrdí, že na tej istej adrese Mapp street 1 v Belize City sídlia ako schránkoví vlastníci spoločnosti Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd., tak aj spoločnosť, ktorej stopy vedú k predstaviteľom Penty. Viac sa dočítate TU!

 

16:00 - Paška: Som objektom hry, žiadam Lipšica o ospravedlnenie

To, čo zažívam za posledné dva týždne, som ešte nezažil. Som objektom hry s cieľom vytvoriť obraz skorumpovaného predsedu parlamentu, ktorý nemá na svojom mieste čo robiť. Týmito slovami sa dnes prihovoril poslancom predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) v súvislosti s obvineniami, ktoré na jeho adresu smerovala opozícia, najmä Daniel Lipšic (nezaradený). "Napriek tomu, že som vždy jasne na všetko odpovedal, pokračovalo sa ďalej a dostalo sa to až do dnešného obludného stavu. Jasne som povedal, že moje podnikateľské aktivity sú zdokumentované v obchodnom registri," odkázal Paška.

 

Na adresu Lipšica poznamenal, že jeho pracovnou metódou je lož a klamstvo. "Vraj som nepriznal majetkové výnosy (za predaj obchodných podielov, pozn. TASR). Vedieme roky debatu, ako zlepšiť zákon o majetkových priznaniach. Žiadne majetkové výnosy nie sú v majetkovom priznaní nikde uvádzané. Niekto ich uvádza, niekto nie, ale to neznamená, že budete klamať," odkázal. Vrcholom podľa jeho slov bolo, keď ho Lipšic obvinil z vlastníctva schránkových firiem, do ktorých tečú milióny. Paška preto žiada ospravedlnenie. "Verejne vás žiadam pred všetkými, nelezte mi do rodiny a ospravedlňte sa. Penta jasne deklarovala, že nie je majiteľom Penta Enterprises Ltd. To nebol politický úder mne, ale strelili ste si sám do kolena," odkázal.

 

13:55 - Zdravotníctvo podľa Mihála rozkráda zločinecká skupina

Skutočnosť, že vlastník spoločnosti Medical Group SK, ktorá je spojená s tendrom na CT prístroj v piešťanskej nemocnici, sídli v Belize na tej istej adrese ako Penta Enterprises Ltd, podľa poslankyne SaS Lucie Nicholsonovej oživila kauzu Gorila. "Pán Fico sa bude musieť priznať ku kole na Vazovovej ulici. To je na pád vlády," povedala v rozprave k odvolávaniu premiéra Roberta Fica a na margo nových informácií ku kauze predraženého nákupu CT prístroja Nicholsonová. "Kruh sa uzatvára, kocky do seba zapadajú. Slovenské zdravotníctvo rozkráda organizovaná zločinecká skupina. Toto je kauza Gorila 2," konštatoval poslanec za SaS Jozef Mihál. Rovnakú adresu vlastníka spoločnosti Medical Group SK, v ktorej v minulosti pôsobil predseda parlamentu Pavol Paška, a firmy Penta Enterprises Ltd považuje poslanec Mostu-Híd Zsolt Simon za exemplárny prípad prepojenia spoločností, ktoré tunelujú slovenské zdravotníctvo. "Aj Robert Fico aj pán Paška škodia občanom. Obaja by mali odstúpiť," myslí si Simon.Nezaradená poslankyňa Magda Vášáryová vyzvala premiéra, aby sa ospravedlnil za to, čo dovolil v zdravotníctve a ďalších rezortoch. Upozornila na ženy v Smere, ktoré "sú za svetríky a kabelky schopné kryť všetky špinavosti". V tejto súvislosti opozičná poslankyňa spomenula bývalú podpredsedníčku parlamentu Renátu Zmajkovičovú a jej asistentku. Obe boli v dozornej rade piešťanskej nemocnice, ktorá kúpila predražený CT prístroj. Vášáryová si rovnako praje, aby predseda parlamentu Paška dal na súd žalobu pre jeho minulosť v spoločnosti Medical Group SK. Podľa nej sa tak možno odhalia ďalšie prepojenia v tejto firme. Rovnako by sa podľa nej mal súd zaoberal aj pozadím spoločnosti Prefto Holding a jej väzbami na Juraja Širokého. 

 

Za zrušenie schránkových spoločností v biznise so štátom sa vyslovil v rozprave poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha. "Zrušme schránkové firmy, zbavme týchto ľudí majetku," povedal Blaha. Podľa neho Smer ako sociálna strana odsudzuje korupčné prípady a bude proti nim bojovať. 

 

Rozprava k Ficovmu odvolávaniu trvá už 43 hodín. Do rozpravy sú prihlásení traja poslanci.

 

13:11 - Penta: Penta Enterprises Ltd. nie je naša firma, podávame trestné oznámenie

Investičná skupina Penta zásadne odmieta akékoľvek majetkové či iné prepojenie na spoločnosť Penta Enterprises Ltd. so sídlom na Belize. Penta nevyužíva pre svoje podnikateľské aktivity jurisdikciu Belize a nemá v tejto jurisdikcii žiadne spoločnosti. Skupina to vyhlásila v reakcii na dnešné obvinenia zo strany Daniela Lipšica (nezaradený) a ďalších opozičných poslancov. Viac sa dočítate TU!

 

13:06 - Paška: Daniel Lipšic varil z vody, žiadne aktivity v daňových rajoch nemám

Dnešná pompézne ohlasovaná tlačová konferencia Daniela Lipšica (nezaradený) a spol. nepriniesla nič nové a bola už tradične len varením z vody. Vyhlásil to dnes predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) v reakcii na obvinenia zo strany opozície. "O nedôveryhodnosti Lipšicových tvrdení svedčí aj fakt, že jeho neúspešná strana má dlhodobo podporu menej ako troch percent voličov. Skutočnosť, ktorú uviedol pán Lipšic, absolútne nemení nič na fakte, že som ukončil svoje podnikanie u predchodcu Medical Group už pred 13 rokmi, teda takmer rok predtým ako som sa vôbec stal po prvý raz poslancom NR SR," zdôraznil Paška. Šéf parlamentu zopakoval a čestne vyhlásil, že nikdy nemal a nemá žiadne aktivity v tzv. daňových rajoch a nikdy nebol utajeným vlastníkom či prijímateľom zisku. "Kauza Gorila je kauzou druhej Dzurindovej vlády, ktorej súčasťou bol aj pán Lipšic," dodal Paška.

 

12:13 - Piešťanské CT má konkurenta, ešte drahšie nakúpila UPJŠ v Košiciach

Kauza nákupu predraženého CT prístroja piešťanskou nemocnicou má svojho konkurenta, ktorý ju predbieha. Tvrdia to predstavitelia KDH, ktorí dnes informovali o prípade nákupu magnetickej rezonancie Lekárskou fakultou UPJŠ v Košiciach. Prístroj bol kúpený 28. augusta 2014 a bol spolufinancovaný z eurofondov. "Magnetická rezonancia s výkonom 1,5 Tesla od spoločnosti Siemens stála 3,054 milióna eur. V zmluve sa píše, že inštaláciu aj servis vykonáva firma Siemens. Nakupovalo sa ale cez sprostredkovateľa, firmu Pharma Group," upozornil exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) s tým, že sprostredkovateľa, ktorý získal províziu, nepozná a nevie, kto za firmou stojí. Podľa zmluvy, ktorú KDH poskytlo novinárom, sú sídlom Pharma Group Veľké Leváre. Predsedom jej predstavenstva je lekár Peter Kočalka. Uhliarik poukázal na to, že česká nemocnica kúpila magnetickú rezonanciu s polovičným výkonom za 1,1 milióna eur, Masarykova univerzita v Brne zase magnetickú rezonanciu s dvojnásobným výkonom (tri Tesla) za 1,9 milióna eur. "Stále je to o milión eur menej ako v prípade UPJŠ. Tu sa mohli kúpiť tri kusy," zdôraznil. Poslanci KDH sa chcú na tento prípad pýtať na pôde Výboru NR SR pre zdravotníctvo a chceli by aj poslanecký prieskum na UPJŠ. Šéf KDH Ján Figeľ uznáva, že univerzita je autonómna inštitúcia, využíva však verejné zdroje. "Odpoveď by mala ponúknuť Lekárska fakulta UPJŠ a ministerstvo školstva," odkázal Figeľ. Na otázku, či môže Uhliarik vylúčiť, že by sa za jeho pôsobenia na čele rezortu zdravotníctva obstarávalo aj predražene, uviedol, že hneď po svojom nástupe v roku 2010 zriadil nezávislú komisiu, ktorá preverovala každý nákup nad 10.000 eur.

 

11:18 - Medical Group a Penta Enterprises sídlia na Belize v rovnakej chalúpke

Dve slovenské spoločnosti - Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd. - sídlia v Belize v rovnakej chalúpke. Podľa poslanca Daniela Lipšica (nezaradený) je to dôkaz, že údajná dohoda premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka týkajúca sa zdravotníctva, ktorú vraj uzatvorili podľa spisu Gorila, stále platí. V Medical Group v minulosti ešte pred vstupom do politiky pôsobil predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD). Viac sa dozviete TU!

 

10:58 - Maďarič: Primitívne a agresívne vystúpenie rapera Ega je aj našou hanbou

Video rapera Ega, ktorý bol nominantom Smeru-SD v správnej rade piešťanskej nemocnice, je aj hanbou sociálnych demokratov a zrejme si to ešte vo vnútri strany vysporiadajú. Povedal to dnes na pôde parlamentu minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) počas odvolávania premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Viac sa dozviete TU!

 

12:30 - VIDEO Matovič púšťal Ega v parlamente: Či je zlodej alebo blbý, hlavne, že je náš!

V dozornej rade piešťanskej nemocnice sedel aj rapper Michal Straka, ktorý je známy aj pod prezývkou Ego. Ten včera zverejnil agresívne video, kde sa vyhráža istému Ľubošovi, jeho deťom a aj jeho matke.

 

Igor Matovič inkriminované video pustil v parlamente a okomentoval ho: „Ktorý idiot ho tam navrhol?“, začal rečníckou otázkou predseda OĽaNO Matovič a dodal: „takýchto nominantov máte po celom Slovensku. Riadite sa heslom: či je zlodej alebo blbý, hlavne, že je náš a že nám zobe z ruky."

 

 

Ego nahneval aj poslancov strany Sloboda a Solidarita, konkrétne Ľubomíra Galka a Luciu Nicholsonovú.

 

 

10:22 - Opozícii aj po takmer 40 hodinách odvolávania chýba v pléne Fico

Opozícia sa po takmer 40 hodinách pokračujúceho rokovania o odvolávaní premiéra Roberta Fica (Smer-SD) dovoláva účasti predsedu vlády SR na mimoriadnej schôdzi NR SR. Ten sa totiž v pléne objavuje len sporadicky. Opozícia mu neraz pripomínala, že jeho predchodkyňa Iveta Radičová sedela v rokovacej sále počas svojho odvolávania stále. "Je hodné premiéra, aby nedokázal stáť tvárou v tvár poslancom?" pýtal sa Ľudovít Kaník. Pripomenul dôvody, pre ktoré sa opozícia pokúša zbaviť Fica funkcie. Premiéra chcú odvolať pre údajné vytváranie korupčného prostredia. "Strana Smer a vláda pod jeho vedením vytvorila na Slovensku korupčný klientelistický systém," vyhlásil s tým, že pôsobenie Ficovej vlády demontuje liberálnu demokraciu Slovenska. "Demonštrácia toho sa najviac ukazuje na príklade zdravotníctva. Je to rezort, na ktorom je najviac vidieť zneužitie moci a obohacovanie sa vedúce až do najvyšších kruhov strany Smer," poznamenal s tým, že ľudia v novembri '89 nebojovali za toto. 

 

07:32 - Diskusia k odvolaniu premiéra trvá už 37 hodín, koniec je v nedohľadne

Diskusia k odvolaniu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pokračuje aj v pondelok ráno, pričom aj po 37 hodinách je zatiaľ jej koniec v nedohľadne. Do rozpravy je prihlásených ešte jedenásť rečníkov. Záujem o dianie v pléne je však minimálny, v laviciach sedí zhruba desiatka poslancov. Podpredseda opozičnej SaS Ľubomír Galko vo svojom rannom vystúpení okrem kritiky za nákup predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici vymenúva aj viaceré ďalšie kauzy vládneho Smeru-SD. Kritizoval premiéra za to, že v prípade CT prístroja konal až vtedy, keď sa to už "nedalo ustáť" a odvolal "dve bezvýznamné figúrky", teda ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú a podpredsedníčku parlamentu Renátu Zmajkovičovú.

 

06:06 - Nicholsonová čítala z Facebooku, Laššáková ju chcela zastaviť

Rokovanie národnej rady o odvolaní premiéra Roberta Fica pokračuje rozpravou, v ktorej vystupujú zatiaľ najmä opoziční poslanci. Lucia Nicholsonová (SaS) priznala, že sa v opozícii dohodli na čo najdlhších vystúpeniach. Sama sa rozhodla v rozprave čítať odkazy ľudí predsedovi vlády, ktoré jej napísali na sociálnej sieti Facebook. To sa nepáčilo podpredsedníčke parlamentu Jane Laššákovej (Smer-SD), ktorá ju vyzvala, aby nedehonestovala národnú radu a prestala. Poslankyňa to však odmietla s tým, že žiadny zákon jej to nezakazuje. Čítala napríklad aj správy ľudí, ktorí predsedovi vlády predpovedali, že skončí ako rumunský prezident Ceausescu. Poslanec Igor Hraško z Obyčajných ľudí zasa viac než hodinu vypočítaval množstvo káuz Ficovej vlády, na ktoré upozornili médiá. Stranu Smer pritom nazýval vládnym zlepencom. Samotný premiér v rokovacej sále nebol, i keď na chvíľu sa v pléne objavil.

 

02:25 - Odvolávanie Pašku príde na rad pol hodinu po hlasovaní o osude Fica

Ďalšia mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR bude nasledovať hneď po tej aktuálnej. Rokovanie o opozičnom návrhu na odvolanie predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) bolo zvolané 30 minút po skončení schôdze o návrhu na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD). Nie je jasné, kedy presne skončí odvolávanie Fica. Rozprava trvá už skoro 32 hodín, od sobotného (8.11.) podvečera, a na vystúpenie stále ešte čaká 15 poslancov. Opozícia chce podľa kuloárov diskusiu naťahovať aj počas pondelka. Návrh na odvolanie Pašku podpísalo 44 poslancov zo všetkých opozičných klubov. Oznámili to zástupcovia strán OĽaNO, SDKÚ-DS, SaS a NOVA. Osud mimoriadneho rokovania k návrhu na odvolanie Pašku je nejasný, v hre je údajne aj expresné ukončenie zasadnutia tým, že plénum neschváli program.

 

02:09 - NR SR: Poslanci stále rokujú, v pléne je ich asi desať

Rokovací maratón v národnej rade trvá nepretržite už viac než 30 hodín. O druhej hodine v noci je pritom do rozpravy prihlásených ešte 15 zákonodarcov. Parlamentné lavice sú však väčšinou prázdne, v pléne je asi desať poslancov a vždy aspoň jeden zástupca vlády. Viac než hodinu rečnil Viliam Novotný (SDKÚ-DS), približne toľko trval aj príhovor Martina Fecka z Obyčajných ľudí a viac než hodinu rozpráva aj jeho kolega Ján Mičovský.

 

Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) medzitým oficiálne oznámil, že 30 minút po skončení schôdze o odvolaní premiéra Roberta Fica sa bude konať ďalšia schôdza, na ktorej má čeliť odvolaniu aj on sám. Návrh na Paškovo odvolanie podali do parlamentu opozičné strany, podpísalo ho 44 poslancov. "Hlavný dôvod je angažovanie sa pána Pašku v zdravotníckych firmách a najmä v skupine, ktorá má dominantné postavenie v zdravotníctve a akoby zázrakom vyhráva mnohé výberové konania za čias Ficovej vlády. Stojí aj za posledným tendrom na CT v Piešťanskej nemocnici. Dnes je to už formálne schránková firma, ale všetky firmy v tej skupine do roku 2008 spoluvlastnil aj Pavol Paška," uviedol Lipšic. 

 

00:47 - Kiššová: Viem, premiér odvolaný nebude, ale aj tak nie je schôdza márna

Aj keď premiér odvolaný nebude, aktuálna mimoriadna schôdza nie je márna. Vyhlásila to dnes v Národnej rade (NR) SR poslankyňa SaS Jana Kiššová. "Ak sa už len dôsledkom tejto diskusie otvoria niektorým ľuďom oči, tak to celé malo zmysel," zdôraznila v rozprave k návrhu na odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Parlament diskutuje o tomto návrhu vyše 30 hodín, poslanci pokračujú v rozprave už druhú noc. Koniec je momentálne v nedohľadne, prihlásených je ešte 16 rečníkov. "To, že tu už dva dni sedíme a rokujeme, je pre mňa to najmenšie zlo z tohto celého," doplnila Kiššová. Okrem nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici kritizovala vo svojom prejave aj fakt, že predseda vlády sa na schôdzi objavil veľmi málo.  Vyzvala ho, aby namiesto kampane v regiónoch zašiel do nemocníc a tam sa opýtal lekárov či personálu a pacientov, či si myslia, že si slovenské zdravotníctvo môže dovoliť nákup takého predraženého CT. Do nemocníc si pritom podľa jej slov musia pacienti nosiť aj toaletný papier a príbory. Jej slovám však oponoval poslanec Smeru-SD Miroslav Číž, podľa ktorého sa poslankyňa pridala k bezdôvodnému a bezcharakternému obviňovaniu. Divil sa, odkiaľ má informácie o tom, čo sa v piešťanskej nemocnici stalo. "Ja zúfalo čakám na informácie úradov, ktoré sú legitímne, Úradu pre verejné obstarávanie či Generálnej prokuratúry," opísal poslanec. 

 

21:43 - Lipšic: R. Fico klame, piešťanská nemocnica prišla už o štvrť milióna

Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa snaží zavádzať verejnosť, keď tvrdí, že pacienti v Piešťanoch zatiaľ kvôli predraženému nákupu CT prístroja neprišli ani o cent. Tvrdí to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Daniel Lipšic. "Dokopy stálo šafárenie nominantov Smeru-SD v piešťanskej nemocnici už štvrť milióna eur, to už je čistá strata, ktorá je zaplatená. Nie jeden cent, ale štvrť milióna. Pán premiér Fico klame, lebo nemá argumenty," uviedol zákonodarca na tlačovej konferencii počas dnešnej mimoriadnej schôdze parlamentu, venovanej snahe opozície odvolať predsedu vlády z funkcie. Lipšic pripomenul, že aktuálna kauza predraženého CT v spomínanej nemocnici začala už v roku 2012, keď bolo vysúťažené nové zariadenie za milión eur. Tento tender bol však podľa poslanca za nezrozumiteľných okolností zrušený a nemocnica preto musela opraviť staré CT v hodnote 120.000 eur.

 

21:18 - Rokovanie pokračuje v noci, v rozprave vystúpi 21 poslancov

Mimoriadna schôdza o odvolaní predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) pokračuje nepretržite už druhú noc po sebe. Po tom, ako v rozprave skončili písomne prihlásení poslanci, sa do rozpravy ústne prihlásilo ďalších 21 prevažne opozičných zákonodarcov. Premiér sa v rokovacej sále nenachádza.

 

18:46 - Opozícia odvoláva R. Fica presne jeden deň, skončiť sa ešte nechystá

Opozícia odvoláva premiéra Roberta Fica (Smer-SD) presne 24 hodín. Stále nevystúpili všetci písomne prihlásení poslanci. Na svoj čas ešte čakajú traja, pôvodne boli prihlásení 23. Prvých takmer sedem hodín rečnili členovia vlády, opozícia sa dostala na rad až v noci. Po tom, čo vystúpia všetci dosiaľ prihlásení, poslanci sa budú môcť hlásiť do diskusie ústne. Kedy sa rozprava skončí, je preto otázne. V kuloároch sa hovorí aj o tom, že opozícia chce diskusiu potiahnuť až do pondelka 10. novembra. Fico vyhlásil, že Smer-SD bude diskutovať aj tri dni v kuse, ak sa to zdá opozícii správne. Podľa Fica je však aktuálna schôdza len divadlo pred komunálnymi voľbami. Navyše nemieni akceptovať obvinenia voči Smeru-SD, s ktorými prichádza opozícia, avšak bez dôkazov. Premiér Fico považuje mimoriadnu schôdzu za pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom.

 

18:29 - Smer bude o návrhu na odvolanie R. Fica rokovať aj tri dni v kuse

Vládny Smer-SD bude diskutovať o odvolávaní premiéra Roberta Fica (Smer-SD) aj tri dni v kuse, ak si opozícia myslí, že je to správne. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente samotný predseda vlády. Fica sa opozícia pokúša zbaviť funkcie pre údajné vytváranie korupčného prostredia. Už pred schôdzou označil premiér zasadnutie za pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom. "Pozrite si hodnotenia OECD, prijali sme významné opatrenia v boji proti korupcii," podotkol. Fico a jeho poslanci sa nazdávajú, že mimoriadne rokovanie nič neprinesie, napriek tomu diskutujú. Premiérovi sa však nepozdávajú urážky, osočovanie a obvinenia zo závažnej trestnej činnosti, ku ktorým sa uchyľuje opozícia.

 

18:08 -  Fico: Za CT prístroj nebol vyplatený ani jeden cent, opozícia klame

Za CT prístroj, ktorý mala dostať piešťanská nemocnica, nebol dosiaľ vyplatený ani jeden jediný cent. Vyhlásil to dnes predseda vlády Robert Fico (Smer-SD), ktorý už druhý deň čelí v parlamente opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie. Opozícia chce premiéra zbaviť funkcie pre podozrivý nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Opozícia podľa Fica klame, keď tvrdí, že pacienti, lekári a zdravotné sestry v piešťanskej nemocnici boli v prípade nákupu CT prístroja obratí o milión eur a že si ho niekto strčil do vrecka. "Je do neba volajúce klamstvo, keď to niekto tvrdí. Doteraz ani jeden jediný cent nebol vyplatený za CT prístroj. A ja si myslím, že ani nebude vyplatený," zdôraznil na tlačovej konferencii v parlamente Fico. Pripomenul, že hneď ako sa dozvedel o podozrivom nákupe "cétečka", konal. Požiadal Zuzanu Zvolenskú, aby odstúpila z postu ministerky zdravotníctva, čo urobila, a tiež Renátu Zmajkovičovú z postov podpredsedníčky parlamentu a šéfky dozornej rady piešťanskej nemocnice. Fico uviedol, že opozícia, keď bola vo vláde, v takýchto prípadoch nekonala.

 

Parlament rokuje o odvolaní Roberta Fica z funkcie predsedu vlády od soboty od 18:30.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies