Odvolaný riaditeľ Lesov SR je už na ministerstve

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:22 • 2 min
Odvolaný riaditeľ Lesov SR je už na ministerstve

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek k 31. marcu tohto roka odvolal doterajšieho generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR Ctibora Határa.

slovakia

left justify in out

Ten je od 1. apríla poverený výkonom funkcie generálneho riaditeľa sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva rezortu pôdohospodárstva. Spomínaná personálna zmena podľa podpredsedu strany Most-Híd Zsolta Simona potvrdzuje, že ministrovi Jahnátkovi nezáleží na dobrom hospodárení, ale ide mu len o biznis.

 

"Pán Határ ako generálny riaditeľ Lesov SR je zodpovedný za kauzy ohľadne obchodovania s drevom, ktoré sa týkali už skrachovanej akciovej spoločnosti Smrečina Hofatex či firmy Sima SH, ktorá ostala štátnemu podniku Lesy SR dlžná za dodané drevo," vyhlásil Simon. Bývalý šéf štátneho podniku má podľa neho svoj podiel aj v spornom tendri na prepravu dreva či v biznise s pozemkami. "Pán minister mu však napriek tomu zveril významnú funkciu na svojom ministerstve," poznamenal exminister pôdohospodárstva.

 

Podľa Simona personálne zmeny ministra Jahnátka nápadne pripomínajú nedávny prípad bývalej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, ktorú po odstúpení z postu ministerky chce poslať do Bruselu jej bývalý kolega z vlády, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies