Odvolanie mladého Afganca voči zamietnutiu žiadosti o azyl nemecký súd nepripustil

NETKY.SK • 21 September 2017, 07:01 • 2 min
Odvolanie mladého Afganca voči zamietnutiu žiadosti o azyl nemecký súd nepripustil

KOBLENZ - Vrchný správny súd v Koblenzi v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko odmietol pripustiť odvolanie mladého Afganca proti odmietnutiu jeho žiadosti o azyl.

slovakia

left justify in out

Mladík s poukazovaním na nebezpečnú situáciu vo svojej vlasti už predtým neuspel na Spolkovom úrade pre migráciu a utečencov ani na Správnom súde v Trieri. V zdôvodnení koblenzský súd konštatoval, že bezpečnostná situácia nepredstavuje ohrozenie na celom území Afganistanu.

 

Nie v každom prípade jestvuje "vážne individuálne ohrozenie života a integrity pre každého tam sa vracajúceho civilistu". Súd síce pripustil výrazné zhoršenie bezpečnostnej situácie v Afganistane od začiatku minulého roka, súčasne však podčiarkol, že miera ohrozenia civilistov a počet útokov na verejné zariadenia sú v rôznych regiónoch krajiny odlišné. Informácie priniesla dnes lokálna rozhlasová a televízna stanica SWR.

 

Iba pred týždňom Nemecko vyhostilo do stredoázijskej republiky po niekoľkomesačnej prestávke osem odmietnutých žiadateľov o azyl, ktorí boli podľa oficiálnych zdrojov odsúdenými kriminálnikmi. Spolková republika momentálne vyhosťuje do Afganistanu výlučne zločincov alebo osoby predstavujúce hrozbu pre Nemecko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona