Odvolanie Boba Hewitta zamietli, pôjde do väzenia

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 14:31 • 2 min
Odvolanie Boba Hewitta zamietli, pôjde do väzenia

SOMERSET WEST - Najvyšší juhoafrický súd zamietol odvolanie bývalého tenistu a trénera Boba Hewitta proti trestu odňatia slobody na šesť rokov nepodmienečne za znásilnenie a sexuálne napadnutie.

slovakia

left justify in out

Trojčlenný tribunál v písomnom verdikte potvrdil vlaňajšie rozhodnutie pretórijského sudcu Berta Bama, keď uviedol, že trest zodpovedá povahe spáchaného zločinu. Prihliadol tiež na skutočnosť, že 76-ročný Hewitt ani raz svoje "ohavné skutky neoľutoval".


Obhajoba sa pokúšala napadnúť už samotný verdikt o vine a následne aj stanovenie výšky trestu pre údajné nedostatočné prihliadnutie na vek a podlomené zdravie odsúdeného.


Hewitta už v marci 2015 uznal súd za vinného zo znásilnenia dvoch dievčat mladších ako šestnásť rokov a zo sexuálneho napadnutia tretej ženy, ktorá v čase skutku nedovŕšila osemnásť rokov. Za dva body znásilnenia dostal Hewitt osem rokov odňatia slobody, ale z toho dva podmienečne. Za tretí bod obžaloby - sexuálne napadnutie - mu sudca vymeral dva roky. Tresty si má austrálsky rodák odpykať súčasne a navyše poskytne príspevok vo výške 8500 amerických dolárov na podporu štátnej kampane proti sexuálnemu násiliu.


Trestných činov proti maloletým sa Hewitt dopustil v rokoch 1981 a 1982, respektíve v roku 1994. V tom čase obete trénersky viedol. Oprávnenosť obvinení poprel.


Bob Hewitt je držiteľ kariérneho Grand Slamu vo štvorhre. Tento rok ho vylúčili z Medzinárodnej tenisovej siene slávy a múzea v americkom Newporte.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies