Odvolala štyroch splnomocnencov, tri posty zároveň úplne zrušila

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 11:55 • 2 min
Odvolala štyroch splnomocnencov, tri posty zároveň úplne zrušila

Odvolala štyroch splnomocnencov, tri posty zároveň úplne zrušila

slovakia

left justify in out

Vláda má oddnes o tri posty splnomocnencov menej. Na svojom rokovaní rozhodla o úplnom zrušení funkcie splnomocnenca pre urýchlenie postupu výstavby nadradenej cestnej dopravnej infraštruktúry na Slovensku, splnomocnenca pre mládež a šport a splnomocnenca vlády pre prípravu a realizáciu neformálneho zasadnutia ministrov obrany členských krajín NATO v SR.
      Z týchto miest zároveň odvolala Igora Chomu, Dušana Galisa a Daniela Duchoňa. Choma bol v minulosti predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Keďže sa po júnových parlamentných voľbách stal poslancom Národnej rady SR za Smer-SD, nový minister dopravy Ján Figeľ (KDH) ho minulý týždeň z postu šéfa NDS odvolal. Do poslaneckých lavíc za Smer-SD zasadne aj Galis. Duchoň za minulého kabinetu pôsobil ako štátny tajomník ministerstva obrany.
      Štvrtým odvolaným je splnomocnenec pre informačnú spoločnosť Pavol Tarina. Na jeho miesto nastúpi Roland Sill.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona