Odvolacie konanie v prípade obžalovaného Slotu bude 19. marca

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 16:49 • 2 min
Odvolacie konanie v prípade obžalovaného Slotu bude 19. marca

ŽILINA - Okresný súd Čadca vlani v novembri uložil bývalému šéfovi SNS trest zákazu viesť motorové vozidlo na 16 mesiacov a peňažný trest 5 000 eur, proti rozhodnutiu sa odvolala prokurátorka aj obhajkyňa obžalovaného.

slovakia

left justify in out

Odvolacie konanie v prípade obžalovaného Jána Slotu sa začne na Krajskom súde v Žiline v stredu 19. marca. „V trestnej veci Jána S. Krajský súd v Žiline vytýčil termín verejného zasadnutia na 19. marca o 9:45,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská. Okresný súd v Čadci vlani v novembri uznal bývalého šéfa Slovenskej národnej strany vinným za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložil mu trest zákazu viesť motorové vozidlo na 16 mesiacov a peňažný trest 5 000 eur, alebo v prípade nezaplatenia tri mesiace väzenia. Proti tomuto rozhodnutiu sa odvolala prokurátorka aj obhajkyňa obžalovaného.

 

Za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky môže súd uložiť trest odňatia slobody až na jeden rok, prípadne peňažný trest od 160 do 331 930 eur. „Páchateľovi môže byť uložený aj trest zákazu činnosti, teda viesť motorové vozidlo až na 10 rokov. V obdobných prípadoch súdy ukladajú väčšinou peňažný trest a zákaz činnosti,“ povedal prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik. 

 

Slotu minulý rok v máji zastavila v Čadci policajná hliadka s podozrením, že šoféruje pod vplyvom alkoholu. Bývalý šéf Slovenskej národnej strany sa však odmietol podrobiť dychovej skúške i vyšetreniu krvi a policajti ho preto predviedli na obvodné oddelenie do Čadce. Keďže Slota odmietol aj vypovedať, prokuratúra nemohla využiť superrýchle konanie a polícia ho prepustila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies