Odvolací súd v USA zakázal predaj starších smartfónov z produkcie Samsungu

NETKY.SK • 18 September 2015, 11:38 • 2 min
Odvolací súd v USA zakázal predaj starších smartfónov z produkcie Samsungu

NEW YORK - Americký koncern Apple zvíťazil v USA v jednom zo sporov o patenty nad juhokórejským rivalom Samsung. Odvolací súd v noci totiž zakázal predaj starších smartfónov juhokórejskej spoločnosti na americkom trhu. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Súd dal síce za pravdu Applu, ale Samsung to zrejme príliš nezasiahne, pretože sa jeho verdikt týka starších smartfónov, ktoré už dlhšie nejdú veľmi na odbyt. Ide napríklad o Galaxy S3, ktorý Samsung uviedol na trh v roku 2012 a už dávno ho zatienili modernejšie a výkonnejšie smartfóny. Trh v tomto odvetví sa veľmi rýchlo vyvíja a Samsung nedávno začal predávať najnovšiu verziu Galaxy S6, ktorej sa rozhodnutie súdu v USA netýka.

 

Samsung už v minulosti naznačil, že môže zmeniť "črty" svojich produktov, ktoré sú predmetom sporu, ak súd rozhodne v jeho neprospech.

 

Obe spoločnosti už roky vedú celý rad patentových sporov, ktoré sa už netýkajú len smartfónov, ale aj tabletov. Právnu bitku odštartoval Apple, keď obvinil Samsung, že kopíruje dizajn jeho prvého iPhonu so zaoblenými rohmi. Nasledovali vzájomné žaloby, ktoré sa týkajú celého radu patentov súvisiacich s fungovaním smartfónov aj tabletov, a to nielen v USA, ale aj v iných štátoch sveta. Vlani sa oba koncerny dohodli, že ukončia všetky súdne spory mimo USA, kde ich bitka pokračuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies