Odvolací súd v Londýne opäť odročil verdikt v kauze Boórovcov

NETKY.SK • 13 November 2012, 12:25 • 2 min
Odvolací súd v Londýne opäť odročil verdikt v kauze Boórovcov

Odvolací súd v Londýne opäť odročil verdikt v kauze Boórovcov

slovakia

left justify in out

img

Odvolací súd v Londýne dnes opäť odročil rozhodnutie v prípade dvoch maloletých synov Slovenky Ivany Boórovej, ktorých jej britské sociálne úrady odobrali pred viac ako dvoma rokmi.

Pre TASR to potvrdil Tlačový odbor Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.

Ivana Boórová prišla o svojich dvoch maloletých chlapcov, pretože ich mala údajne týrať. Britské súdy rozhodli, že jej budú deti odobrané a ponúknuté na adopciu. Súd odročil pojednávanie na piatok.

Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák v pondelok uviedol, že slovenský rezort venuje prípadu Boórovej maximálnu možnú pozornosť, a to už od prvej chvíle. "Naším cieľom je dostať dotknuté deti späť domov, na Slovensko, do starostlivosti ich starej mamy, pani Študencovej," priblížil Lajčák.

Slovenský rezort diplomacie v pondelok zároveň informoval, že odvolací súd v Londýne vydal nariadenie o obmedzení informovania v prípade odobratých slovenských chlapcov. "Takéto nariadenie je bežnou súčasťou prípadov, keď ide o maloleté deti, a jeho cieľom je zabrániť ich verejnej identifikácii," vysvetlil tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies